Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Funktionaalista ohjelmointia hauskasti Haskellilla - Pitkyn asiallinen iltapala Lielahtikeskuksen Sarastuksessa

Date: 
Keskiviikko, 26 syyskuu, 2018 - 17:00 - 19:00
 
 
Kahvin ja pikkupurtavan ääressä käymme läpi puhtaan funktionaalisen Haskell-kielen peruskäsitteitä ja näemme, miltä puhtaan funktionaalinen koodi näyttää ja erityisesti, miten se toimii. Samalla opimme parhaat käytännöt Haskell-kielen opettelemiseksi. Pyöritämme runsaasti oikeaa Haskell-koodia ja ja selvitämme, miten Haskellia ja funktionaalista ohjelmointia ylipäänsä voisi olla hyvä opiskella. Käymme läpi muutamia funktionaalisen ohjelmoinnin suunnittelumalleja (design pattern) niin, että selvitämme ohjelmakoodin toimintaa ja funktioden määrittelyä rivi riviltä. Pitäydymme esimerkeissä, jotka ovat arkijärjellä ymmärrettävissä, sillä tavoitteenamme ei ole piilottaa ohjelman logiikkaa liian tiiviiseen syntaksiin, vaan tutustuminen funktionaalisen ohjelmointimalliin.

Miksi Haskell? Haskell on paras kieli funktionaalisen ohjelmoinnin ideoiden ymmärtämiseksi. Asia ei ole ihan vähäpätöinen, sillä esim. C# ohjelmointikielen versioihin on jatkuvasti lisätty uusia funktionaalisista ohjelmointikielistä tuttuja ominaisuuksia - viimeisenä näistä ns. hahmonsovitus eli pattern matching, joka on Haskellista tuttu ominaisuus. Haskellista tuttuja ominaisuuksia tulee koko ajan lisää myös Java-ohjelmointikieleen. Kun opit jonkin verran Haskell-kieltä, hahmotat muihin kieliin juurtuvat funktionaalisen kielen ominaisuudet vaivatta. 

Keskusteluun johdattelee Juuso Vuorinen Ideal learning Oy:stä. Selma-koiran toiveesta myös monadin ja kanaherkun erot selvitetään!

Paikkana Lielahtikeskuksen kirjaston (2.krs) neuvottelutila Saraste.
Perille pääset kätevästi useammallakin bussilla. Oma auto kannattaa ajaa alakerran parkkihalliin: https://lielahtikeskus.fi/kulkuyhteydet/.

Ilmoittautuminen Register-välilehden kautta 20.9.mennessä.

Lokaatio: 
Registration starts: 
Tiistai, 28 elokuu, 2018 - 05:30
Tapahtumalaji: