Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Risteilyseminaari ”Minä ja Muut” 8.6.2016

Vaikka myrskyä oli luvattu, niin rohkea porukka Tampereelta lähti innokkaana matkaan Helsingin Leidien (Miitit.ry) järjestämälle perinteiselle laivaseminaarille Tallinnaan. Myrsky onneksi saapui merelle vasta päivää enneustettua myöhemmin, joten risteily sujui mukavasti.

Tässä koooste risteilyn ohjelmasta ja tapahtumista:

Esitykset

Aiheina hyvinvointi, työssäjaksaminen ( Jori Palenius/ Firstbeat), miten pysyä toimintakykyisenä muutosten keskellä (Tapani Rinne/Ambitio), miten pysyä hetkessä vähän mindfulnessiä sivuten (Matti salo/ Advertor). Viimeiseen liittyen teimme kolme noin minuutin harjoitusta. Mielenkiintoista oli huomata, kuinka noinkin lyhyt aika vaikutti jo rauhoittavasti.

Ryhmätyö:

Lounaan jälkeen osallistuimme ryhmätyöhön  aiheena  - Miten saada houkuteltua nuoria naisia toimintaan mukaan. 

Tässä muutamia  ideoita  mitkä nousivat  esiin:

          -  nykyinen jäsenmaksu on aika korkea, joten hyöty jäsenmaksulle  pitää olla hyvä  ( menee osittain jo Tivia tasollekin)

          - Ladies nimi - tämä voidaan kokea ehkä vähän vanhanaikaisena  

           - osa tilaisuukista koulutuksista webinaareina yms.  jolloin saisi hyödyn irti vaikka ei varsinaisesti paikalle pääsekään.

Tämähän on yleinen ongelma koskee se sitten harrasteseuroja, politiikkaa tai mitä tahansa organisoitua toimintaa. Nythän nuoremmat toimivat enemmänkin verkostoissa, jotka ovat löysiä. Mutta näissäkin tarvitaan henkilöitä, jotka organisoivat asioita, mutta ei ehkä enää perinteiseen ns. hallitus- tai johtokuntatyyliin. Miten tätä toiminta/ajattelutapaa saisi mukaan? 

Tallinna

Tarjolla oli kiertoajelu, johon tosin emme osallistuneet. Aikataulu oli ollut kuulemma aika tiukka, jotta kaikki mielenkiintoinen ehdittiin totetuttaa. Kävelimme kiertoajelun sijaan vanhassa kaupungissa, kävimme kahvilla ääriboheemikahvilassa ja suklaaostoksilla.

 

Kiitokset järjestäjille ja mukana olleille!

Arja Pietikäinen

 

Lue Helsingin Leidien juttu risteilystä tästä.