Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Kampusareena ja Smart Tampere 21.3.2017

Pitkyn, PM Club Tampereen ja ICT Ladies Pirkanmaan voimin lähdimme tutustumaan Kampusareenaan ja Smart Tampere -hankkeeseen. Tiedossa oli, että Kampusareenalla on monenlaista toimintaa, mutta kuinka paljon ja laajassa mittakaavassa, pääsi vielä yllättämään. Kampusklubin asiakasvastaava Jaana Hanninen esitteli meille tiloja, jotka ovat monipuoliset ja sopivat moniin erilaisiin tarpeisiin. Saimme myös kattavan esityksen toiminnasta. Menossa on mm. usean yrityksen yhteinen tuotehallinnan ryhmä, jossa pyritään löytämään ratkaisuja digiajan tuotehallinnan haasteisiin. (Siihen pääsevät mukaan muutkin kuin Kampusklubin jäsenyritykset. Tiedustelkaa Jaana Hanniselta, jaana.hanninen@sykoy.fi.)

Kampuasreena on ainutlaatuinen kohtaamispiste yrityksille, jotka pääsevät hyödyntämään TTY:n tutkimusosaamista, verkostoja ja opsikelijaresursseja ja muita yrityksille suunnattuja palveluita. Lisäksi opiskelijoille ympäristö mahdollistaa tapaamisia yritysten edustajien kanssa, sekä aitoja yritysten tarpeisiin liittyviä harjoitus- ja diplomityön aiheita.

Tämä kaikki varmasti mahdollistaa uusien ajatuksien ja liiketoiminnan kehittämistä.

Vinkiksi: Kampusareenalla järjestetään monenlaisia tilaisuuksia, joista osa on avoimia ja maksuttomia kaikille. Esimerkiksi VR-tilaisuudet ovat olleet suosittuja.

Mielenkiinnon piti hereillä illan toinenkin esitys. Tampereen Kaupungin Smart Tampere -hankkeen kehitysjohtaja Kari Kankaala kertoi visiosta ja tavoitteista Tampereen rakentamisesta tunnustetuksi älykaupungiksi. Ekosysteemi pitää sisällään monia eri ulottuvuuksia, älykkäitä ratkaisuja tarvitaan teollisuuteen, terveyteen, hallintoon, liikkumiseen, infraan, rakennuksiin ja koulutukseen liittyen. Näkökulmaa, osaamista ja toimijoita tarvitaankin moneen eri näkökulmaan.

Kaupungin rooli on on olla näyttämässä suuntaa, edistämässä innovatiivisten ratkaisujen kokeilemista ja tuottamista, pitämässä huolen että infra on tarpeiden mukaista. Ilahduttavaa oli kuulla tavoitteesta uusien ja erilaisten liiketoimintamallien, avoimen datan, verkostojen ja start-up yritysten hyödyntämisestä. Avoimen yhteistyön kautta lisäarvoa saavat varmastikin kaikki mukaan liittyvät osapuolet eri tavoin.

Toimintaan voi päästä mukaan kuka tahansa ottamalla yhteyttä ohjelmajohtaja Tero Blomqvistiin.

Kiitos molemmille esiityjille innostavasta katsauksesta meneillään olevasta ja vähän tulevastakin sekä mahdollistuudesta päästä vierailulle Kampusareenalle! Kiitos myöskin kaikille mukaan lähteneille, erityisesti kun paikkakunnan yksi tärkeimmistä jännitysnäytelmistä (Ilves-Tappara) osui samaan ajankohtaan.

 

 

Tapahtumakertomus: Sanna Parkkali.

Kuvat: Matti Vuori

Liitteenä Smart Tampere -esitys.


 

Artikkelilaji: