Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Pitkyn kevätkokouksessa ennätysmäärä jäseniä tietosuojan ja tunnelman parissa

Pitkyn kevätkokouksessa oli mukana enemmän jäseniä kuin kenties koskaan. Houkutuksena oli kiinnostavaa ajankohtaista tietosuoja-asiaa ja tavalliseen tapaan eriomainen menu ja tiiviin yhdessäolon tunnelma. Kokouksen substanssiesityksessä Aki Pitkäjärvi CySec Ice Wall Oy:stä kertoi EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta. Asia on ajankohtainen ja tärkeä ja herättikin paljon keskustelua. Tutustu Akin kalvoihin. Aki on tietysti monille tuttu myös Pitkyn entisenä puheenjohtajana. Porukkaa oli sen verran paljon, että jakaannuimme kolmeen Central Officen huoneeseen, mutta tiiviys oli hyvin tilaisuuteen sopivaa.

Kuvassa Aki aloittamassa esitystään.

Aki toi terveisiä Pitkyn hallituksen Matti Turuselta, jolla on tällainen idea:

Tarkoitus olisi koota yhteen ICT-tietoturvan ja Kyberturvallisuuden tekijöitä ja aiheesta kiinnostuneita ammattilaisia Pirkanmaalla ja ottaa mukaan maakunnan yritykset ja toimijat toimintaan. Ideana on järjestää tapaamisia ja tapahtumia joissa kiinnostuneet henkilöt kootaan yhteen ja tarjotaan eri tahoille/yrityksille kanava kertoa omista tuotteistaan, palveluistaan ja osaamisestaan tietoturvan eri osa-aluiden tiimoilta. Aikataulullisesti tämän vuoden toiminta voisi olla seuraavaa: 1) touko-kesäkuun vaihde; aloitustapaaminen ja yksi keynote-esitys, 2) elo-syyskuun vaihde; yksi (tai kaksi) keynote, 3) loka-marraskuun vaihde; yksi (tai kaksi) keynote. 

GDPR toimii hyvänä avauksena genreen. Muita käsiteltäviä aloitusvuoden aiheita voisivat olla tietoturvallisuuden sertifioinnit yrityksille, MDM-mobiililaitteiden hallintajärjestelmät ja turvallisuus sekä tutkinta ja forensiikka tietomurroissa ja tietoturvarikoksien yhteydessä. Kerromme tästä lisää myöhemmin.

Varsinaisessa kokouksessa keskityimme viime vuoden toiminnan arviointiin ja totesimme, että yhdistys on hyvin voimissaan. Kerhot ICT Ladies Pirkanmaa ja PM Club Tampere ovat olleet hyvin aktiivisia - iso kiitos vetäjille Sanna Parkkalille ja Päivi Kähöhen-Anttilalle. Yhdistyksen talous on hyvällä tolalla ja tulevaisuus näyttää kaikkiaan valoisalta.

Herkullinen menu oli tällä kertaa Thai-osastolta siihen sovitettujen viinien kera.

Tavataan taas Pitkyn tilaisuuksissa ja viimeistään syyskokouksessa!

t. Matti Vuori

Artikkelilaji: