Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Kevätkokous 2015 - uuden teknologian, afrikkalaisen ruoan ja keskustelun juhla!

Pitkyn kevätkokousta vietettiin TAKK:n täyteen pakatulla saunatuvalla. Illan aloitti Marko Mäkipää Mechwiseltä, joka kertoi teollisen internetin kulmakivistä. Julkisuudessa korostuu usein tekninen näkökulma , mutta Marko korosti kyseessä olevan monimuotoinen teollisuuden uudistuminen, jossa olennaista on tekniikan uusi kyvykkyys palvella ihmisten ehdoilla tehtäviä prosesseja.


Kevätkokouksen virallinen pääasia on tarkastella edellisen vuoden toimintaa ja taloudenpitoa. Niistä ei löytynyt moitittavaa. Pitkyn jo kauan toimimattomana olleen koulutuspalveluja aikoinaan tarjonneen Pitkyn palvelut oy:n alasajo alkaa olla loppusuoralla, mikä yksinkertaistaa hallintoa.

Mutta tärkeämpää on aina se, että aktiiviset jäsenet tapaavat ja saavat tilaisuuden jutella asioista. Vilkkaassa keskustelussa mietittiin mm. opiskelijoiden saamista mukaan Pitkyyn, sillä yhdistys tarvitsee aina uusia sukupolvia (koolla ei sinänsä ole itseisarvoa; jäsenmaksut toki tuottavat toiminnan edellyttämän pienen tulovirran). Timo Ingalsuo toi liittokokousterveisiä, että opiskelijoiden houkuttelua pohditaan TIVIA:nkin tasolla. Pekka Kimpimäki osallistuu siihen työhön TIVIA:n työryhmässä. Mutta tärkeämpää kuin houkuttelu pitää olla se, että heille on aidosti jotain annettavaa -- Pitky näyttäisi kuitenkin olevan selvästi aikuisten yhdistys, missä ei ole mitään vikaa. Samoin nousivat esille yritysjäsenet, joiden roolia mietitäänkin hallituksessa kevätkauden kuluessa.

Pitky täyttää ensi vuonna tasavuosia (50 v.) ja kokous oli myötämielinen sille, että juhlan kunniaksi voidaan tehdä esimerkiksi hieman tavallista kalliimpi ulkomainen messumatka ja muita harkittuja juhlallisuuksia. Syksyllä saataneen siis käsittelyyn normaalia menopainotteisempi seuraavan vuoden budjetti, mutta päälinjana on edelleen tulovirtaa vastaava rahankäyttö.

Esillä oli juuri julkaistu Pitkyn manifesti, mikä on yksi väline yhteisön itseymmärryksessä. Sitä tarvitaan, jotta osaamme olla oma uniikki itsemme ja suunnata toimintaa oikeisiin asioihin oikealla tavalla.

Jäsenkokouksissa on viime aikoina tutustuttu eri mantereiden keittiöihin. Tällä kertaa nautimme afrikkalaisesta ruoasta.

Loppukevennyksenä: Jämäkkä yhdistystoiminta tarvitsee hyvät johtamisvälineet. Siksi puheenjohtajalla olikin käytössään pokkeuksellisen tukeva, Pitky-brändätty puheenjohtajan nuija (puhelin on kuvassa vain mittatikkuna -- mutta samalla muistutuksena kotimaisesta teknologiatyöstä).

 

Artikkelilaji: