Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Vierailu Milavidaan alolitti Leidien syyskauden

Kesälomien päätyttyä ICT Ladies aloitti syyskauden pehmeästi, kulttuuripainotteisella ohjelmalla. Kokoonnuimme Näsilinnaan 16.8.2017. 

Kahvitellessa saimme katsauksen Näsilinnan restaurointiprojektiin työmaamestari Marjukka Haukkalan esittämänä. Kuulimme mielenkiintoisia yksityiskohtia talon rakenteista, lattioiden purkamisesta, talotekniikan piilottamisesta ja erilaisista esinelöydöistä. Kenties kutkuttavimpana yksityiskohtana työmaamestari mainitsi sisällissodan aikaiset verijäljet lattialla. Näsilinna ei ole suojeltu kohde, joka yksinkertaisti restaurointia. Restaurointiprojektin kantavana ajatuksena oli, että kaikki mikä on alkuperäistä, jätetään, muu korvataan vastaavilla ratkaisuilla ja materiaaleilla.  

 

Draamaopastuksessa saimme sisäpiirin tietoa Nottbeckien elämästä, palvelijan kertomana. Kovin olikin kansainvälistä ylhäisöelämää perheellä. Ja vaikuttivat Tampereen elinkeinoelämään monin tavoin.

Kahden esityksen kokonaisuus oli tyhjentävä ja mielenkiintoinen. 

 

Teimme lopuksi pikaisen kierroksen Valentinon haute couture -pukuja esittelevässä näyttelyssä.

 

Tilaisuuden kanssa samaan aikaan sattui olemaan sopivasti Tamperrada-tapahtuma. Iso osa Leideistä lähtikin vielä sulattelemaan kuulemaansa ja maistelemaan Pintxo-viikon makupaloja. Ja tietysti suunnittelemaan seuraavia tapahtumia.

 

Kiitos esiintyjille ja osallistujille! 

Näsilinnan restauroinnista YLE uutisissa https://yle.fi/uutiset/3-7112190

Museo Milavida http://museomilavida.fi/

 

Artikkelilaji: