Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Pitky-aktiivit haastattelu 2015 / 3

 

Päivi Kähönen-Anttila

Tampereen PM Clubin edustaja Pitkyssä

Päivi Kähönen-Anttila

 

1. Kuka olet ja mitä teet Pitkyn ulkopuolella?

Olen lähtöisin Pohjois-Satakunnasta. Tällä hetkellä asustelen Kangasalla maaseudun rauhassa perheen kanssa. Vapaa-aika kuluu kuntosalitreenien ja spinningin merkeissä, lueskellessa ja puutarhatöissä. Useampia ammatteja on tullut kokeiltua ravihevosten valmentamisesta asiakaspalvelutehtäviin ennen ICT-alalle päätymistä. Tällä hetkellä työskentelen Pasaati Oy:ssä vanhempana projektipäällikkönä. Teen mm. kilpailutuksia, koulutan ja kehitän yritysten projektimalleja. Työ on hyvin vaihtelevaa, ja koko ajan oppii uutta.

2. Miten ja koska tulit mukaan tietotekniikan maailmaan? Mikä merkitys sillä on sinulle?

ICT-alalle päädyin mutkien kautta. ATK-opinnot aloitin varovaisesti tunnustellen ensin vuoden kestävällä ATK-linjalla ja siitä se lähti. Opiskelin tietojenkäsittelypuolella Jyväskylän AMK:ssa tradenomiksi ja päädyin webmasteriksi silloiseen Nokia Networksiin Hatanpäälle 90-luvun puolivälissä. Ensimmäisenä projektina rakensin Intranet-palvelun Hatanpään kampukselle ja siitä IT-ura alkoi. Olen vuosien aikana toiminut hyvin monenlaisissa tehtävissä sekä IT- että tuotekehityspuolella. Opinnotkin jatkuivat TAMKissa ylemmän AMK-tutkinnon suorittamisella, ja tutkinto tietenkin tietojärjestelmäosaamisen puolelta. Alan vaihdos ei tullut edes mieleen.

Suurin merkitys tällä alalla työskentelemisessä on uudet haasteet ja jatkuva uuden oppiminen. Alalla tarvitaan hyvin monenlaista osaamista. Työ on hyvin vaihtelevaa ja kehitys alalla on nopeaa. Jokaisessa projektissa tulee eteen uusia sovelluksia ja uudet prosessit, sillä jokainen asiakas on erilainen. Työ ei suinkaan ole yksin puurtamista, vaan asiakkaan ja usein myös muiden sidosryhmien kanssa yhteistyössä toimimista.

3. Mikä on hienoa pirkanmaalaisissa ICT-ihmisissä?

Osaaminen ja yrittäjyys. Pirkanmaalla on todella paljon erilaista ICT-alan erityisosaamista, esimerkiksi käytettävyydestä. Tampereella on myös runsaasti ICT-alan osaajia ja ICT-alan start-up-yrityksiä on syntynyt runsaasti ja uusia yhä perustetaan.

4. Millaisia asioita haluat tehdä ja edistää Pitkyssä?

Toimin Tampereen PM Clubin (Project Management Club) vetäjänä, joten pääpainoni on sen toiminnassa ja sitä kautta toki olen mukana Pitkyn toiminnan kehittämisessä. Erityisesti toivon enemmän naisia ja nuoria mukaan niin Pitkyn kuin PM Clubinkin toimintaan. Tavoitteena on kehittää toimintaa huomioiden eri sidosryhmien tarpeet paremmin.

5. Hieno tai muuten vain omituinen anekdootti omasta tietotekniikan taustastasi?

”Muutoksen maailmassa yksi asia on muuttumaton: taukoamaton muuttuminen.” – Herakleitos.

 

Aiemmin sarjassa julkaistuja haastatteluja

Petri Heinoja - Pitkyn web-vastaava

Pekka Kimpimäki - Pitkyn varapuheenjohtaja

 

Artikkelilaji: