Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Älykäs Energia antoi ajattelemisen aihetta

Älykäs Energia 29.10.2015

ICT Ladien syksyn tilaisuus pidettiin Energiatoimialaan perehtyessä, Hämeenpuistossa Ravintola Lähiruokalassa.

Energiatekniikan DI, Energialähettiläs, Tuomas Vanhanen aloitti tilaisuuden katsauksella energiatoimialan historiaan; millaiset asiat ovat ohjanneet muutosta ja millaisia mullistuksista mitä on matkalla tapahtunut. Kuulimme myös energiankulutuksen ennusteista ja asioista, jotka energiapolitiikkaa ohjaavat. Toimialalla on meneillään suuri muutos, älykkäät sähköverkot ja Internet of things sisältävät mielenkiintoisia mahdollisuuksia myös IT:n näkökulmasta.

Tampereen Sähkölaitoksen Tietohallintojohtaja Johannes Lindell esitteli Tampereen Sähkölaitoksen toimintaa ja tuotantohistoriaa paikallisen toimijan näkökulmasta, sekä mielenkiintoisen katsauksen siitä, miten tietoa hyödynnetään sähkölaitoksen johtamisen tukena. Monenlaista informaatiota tarvitaan ennustamaan energian kulutusta ja myös ohjaamaan energian tuotantoa ja tuotantomuotojen kehittämistä. Tietoa hyödynnetään lisäksi liiketoiminnan kehittämiseksi, sekä asiakkaiden eduksi. Mielenkiintoista oli kuulla myös Tammervoiman hyötyvoimalaitoksesta, jolla lisätään uusiutuvan energian käyttöä ja vähennetään maakaasuriippuvaisuutta.

Esitykset olivat innostavia ja toivat paljon uutta tietoa ja ajattelemisen aihetta. Suuret kiitokset sekä esiintyjille että aktiiviselle yleisölle!

 

 

Kuvissa: Tuomas Vanhanen ja Johannes Lindell

Esitykset tilaisuudesta liitteenä.

Lisää tiedolla johtamisesta mm. Pekka Kimpimäen blogissa: https://www.linkedin.com/grp/post/1059177-6067022417723744258?trk=groups-post-b-title