Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Kyberturvallisuusseminaari

Date: 
Torstai, 6 syyskuu, 2012 - 09:00

nametag

Kyberturvallisuusseminaari 6.9.2012

Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys PITKY ry ja Tampereen yliopisto järjestivät seminaarin kyberturvallisuudesta Tampereella 6.9.2012. Seminaarin tarkoituksena oli kerätä yhteen suomalaisia turvallisuusalan toimijoita, sekä tutkimuslaitoksien että yrityksien edustajia, kertomaan, kuulemaan ja keskustelemaan Kyberturvallisuuden ajankohtaisista asioista ja uusimmista kehityssuuntauksista sekä verkostoitumaan yhteistyön merkeissä. Teemallisesti seminaarin aiheissa painotettiin kyberturvallisuuden käytäntöjä ja teoriaa sekä näiden uusinta kehitystä. Seminaari on aihealueeltaan lähellä myös esille noussutta keskustelua vuoden 2012 loppuun mennessä valmistuvasta kansallisesta kyberturvallisuusstrategiasta.

Seminaarin aamupäivän käynnisti Jarno Limnéll (director of cyber security, ST) Stonesoftilta Keynote-puheenvuorollaan "Strateginen näkymä kyberturvallisuuteen - kehityssuunta on huolestuttava". Iltapäivän aloitti Martti Lehto (Tutkija, ST) Jyväskylän yliopistosta Keynote-puheenvuorollaan "Kyberturvallisuus ja informaatioturvallisuuden koulutus". Kaikkiaan seminaarissa kuultiin 13 mielenkiintoista yritysten ja tutkijoiden esitystä sekä paneelikeskustelu aiheesta "Ajatuksia kyberturvallisuudesta. Millaista tutkimusta, koulutusta ja projekteja aiheen ympärille pitäisi rakentaa?". Tilaisuuteen osallistui n. 70 henkilöä.

Seminaarista julkaistiin Tampereen yliopiston informaatiotieteiden yksikön raporttisarjassa yhteenveto: 15/2012, Timo Ingalsuo, Pasi Paunu (toim.) Kyberturvallisuus, hyökkäys ja puolustus.


Julkaisu:

http://kyberturvallisuus.fi/wp-content/uploads/2012/11/web_materials.pdf tai
http://www.cs.uta.fi/~em/R15_2012.pdf

Lisätietoja osoitteessa kyberturvallisuus.fi

Lokaatio: 
Registration starts: 
Lauantai, 1 syyskuu, 2012 - 11:00
Tapahtumalaji: