Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Dinosaurusta liikuttamassa Pelimessuilla TAMK:issa - stipendi TAMK:n opiskelijoille

Pitky oli mukana 25.4. Tampereen ammattikorkeakoulussa pidetyillä Pelimessuilla, joiden tämän vuoden teemana oli liikunnan lisääminen ja terveellinen ravinto. Tietojenkäsittelyn opiskelijat olivat suunnitelleet ja toteuttaneet kevään aikana teeman mukaisia mobiilipelejä. Pelejä olikin syntynyt erilaisia visuaalisista seikkailupeleistä ruoanlaittopeliin ja kuntopyörää polkemalla ohjattavaan virtuaalidinosaurukseen, vain muutamia mainitakseni. Pelit saivat todellakin pelaajat liikkumaan ja miettimään ravintovalintoja. Aikaisemminkin mukana olleet pelifirmojen edustajat kertoivat, että pelien taso messuilla on noussut vuosi vuodelta.

JDCE-peli, jossa yritetään ohjata virtuaalidinosaurusta kuntopyörää polkemalla

Pitky luovutti 100 euron stipendin kahdelle aktiiviselle opiskelijalle Miska Rantalalle ja Joni Mettälälle tietojenkäsittelyalan tunnetuksi tekemisestä ja opiskelijoiden aktivoinnista. Mainitut opiskelijat ovat perustaneet ammattikorkeakouluun tietojenkäsittelyn ainekerho Syntaksin. Lue heidän artikkelinsa aiheesta.

stipendin luovutus

Pitky palkitsi kaksi opiskelijaa järjestötyön stipendillä, kuvassa Joni Mettälä (vas.), Miska Rantala ja Pitkyn puheenjohtaja Anu-Maria Laitinen. (kuva: Mira Grönvall)

Pelimessut ovat opiskelijoiden kevään työn päätöspuristus messuesittelyineen ja englanninkielisine pitchauksineen. Reippaat opiskelijat suoriutuivat töistään hienosti, sillä tietojenkäsittelyn koulutuspäällikkö Mira Grönvallin mukaan yksikään peliprojekti ei jäänyt kesken. Palkintoja jaettiin monta yleisön suosikista tilaavan asiakkaan suosikkipeliin ja pelifirmojen suosikkiin. Tiimit pitivät hienoja kiitospuheita, joissa he ylistivät koko porukan yhteishenkeä ja yhteistyötä tiimien välillä. Tapahtuma oli lämminhenkinen ja kaikkia kannustava.

Messuvisiitin perusteella voi povata suomalaiselle pelikehitykselle entistäkin parempaa menestystä, kun opiskeluvaiheessa tehdään jo upeita ja hyvin toimivia pelejä.

Teksti: Anu-Maria Laitinen

Artikkelilaji: