Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Projektinhallintapäivä kuudetta kertaa mielenkiintoisella sisällöllä

TTY:n Tietotekniikan laboratorion ja Pitkyn Projektinhallintapäivää vietettiin taas 7.6.2017. Mukana yhteistyössä olivat myös Tampereen yliopiston luonnontieteiden tiedekunta, Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK, Projektiyhdistys ja PM Club Tampere. Päivällä onkin jo perinteitä. Ensimmäinen päivä järjestettiin 10 vuotta sitten ja tämä on nyt kuudes kerta. Lue juttu päivän historiasta juhlajulkaisumme tulevan päivityksen maistiaisesta.

Tällä kertaa oli mukana monipuolinen kattaus projektitoiminnan eri alueille digitalisointi- ja IoT-projekteista kulttuuriin ja kokemusraportteihin. Projektiväkeä oli paikalla noin 130.

Tensu Ahtee puheenjohti päivää tuttuun tapaan. TTY:n entinen Tietotekniikan laitos on muuttanut nimeään Tietotekniikan laboratorioksi ja sen johtajakin on vaihtunut. Uusi johtaja  Timo Hämäläinen kävi tervehtimässä yleisöä.

Seminaarin esitykset olivat taas mielenkiintoisia (esitysten materiaalit tulevat kaikki todennäköisimmin jo 7.6. tilaisuuden sivuille):

Päivän avannut Tapp Finlandin Tapio Järvenpää oli viime kerrallakin mukana. Hän aloitti muistuttamalla, että digiä tai ei, olennaista on projektien liiketoimintahyöty. Teknologiaa voi kopioida, mutta ihmisverkostoja ei. Arvopohja on tärkeintä. Kuulimme mielenkiintoista tarinaa Tapp Finlandista ja projektien ohjausryhmien toiminnasta. Projektiyhdistyksen Timo Saros kertoi PRY:n toiminnasta. Sertifioinnin lisäksi yhdistyksellä on paljon muutakin toimintaa, mm. paikallisia PM Clubeja (mm. Tampereella Pitkyn kanssa PM Club Tampere). Ne ovat tärkeä verkottumisen väline. Ari Kontiainen Suomen riistakeskuksesta kertoi pilotoinnista Oma riista -palvelun kehittämisessä. Pilotoinnilla oli projektissa iso rooli. Kuulimme tärkeitä näkökulmia pilotoinnin onnistumiseen. Väestörekisterikeskuksen Henri Seulannon aiheena oli Suomi.fi projektina. Ketterästi tehty projekti tuntuu onnistuvan hyvin. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tietohallinnon Pasi Laurilan aiheena oli "Tietohallinnon projektitoimisto erikoisterveydenhuollossa". Oli kiinnostavaa kuulla, miten terveydenhuollon järjestelmien kehittämistä hallintaan ja myös mitä kaikkea on tekeillä. TTY:n Harri Stén toivotti projektiehdotuksia syksyn projektityökurssille. Kurssille tulee vuosittain muutamia kymmeniä ehdotuksia, joista kymmenkunta toteutetaan. Timo Häkkinen Contrasecista kertoi projektien onnistumisiin vaikuttavista tekijöitä. Kuulimme ison setin tärkeitä asioita. Eatechin Mikko Viskari puhui projektipäällikön rooliodotuksista ketterissä projekteissa. Projektipäälliköitäkin on erilaisia ja niihin kohdistuu erilaisia vaatimuksia. Tekninen projektipäällikkö on tärkeä alalaji.  Suvi Melakoski, myös Eatechista, puhui kokeilukulttuurista projekteissa - kokeilukulttuuri on hallittujen riskien ottamista. Ilpo Tolvanen kertoi Pitkyn ja PM Club Tampereen (yhteisyhteisö PRY:n kanssa) kuulumisia. Kaikenlaista kivaa on tekeillä - katsokaa Pitkyn sivuilta lisää. PM Club etsii ensi vuodelle vetäjää. Jos kiinnostaa, kerro Ilpolle (toiminnanjohtaja@pitky.fi). Valmet Automationin Mika Karaila piti hengästyttävän teknologia-intensiivisen esityksen IoT-teknologiakokeiluistaan. Paljon hienoa teknologiaa on tarjolla kokeilijoille diagnostiikasta 3D-virtuaalimaailmoihin. TTY:n Kari Systä puhui lopuksi IoT-teknologioista yleisemmin ja nosti esille ohjelmistoprojektien tapahtumien automaattisen mittauksen, jolla on projektien seurantaan monia mahdollisuuksia.

Kuvakoosteessa alla ylärivissä Tero Ahtee, Timo Hämäläinen, Tapio Järvenpää, Timo Saros. Seuraavaksi Ari Kontiainen, Henri Seulanto ja Pasi Laurila. Sitten  Harri Sten, Timo Häkkinen, Mikko Viskari ja Suvi Melakoski. Alarivissä Ilpo Tolvanen, Mika Karaila ja Kari Systä. (Kuvat Matti Vuori)

Esitysten ohella tilaisuudessa palkittiin jälleen nuoria osaajia, eli Pitkyn stipendillä palkittiin Tampereen yliopiston luonnontieteiden tiedekunnan MurMur-projektiryhmä (Miikka Lehtonen, Xiaodong Ming, Bujia Guo, Ville Hakola, Tuomas Östman). Projektiryhmä kertoo Pitkyn sivuilla tarinansa. TTY:n Tietotekniikan laboratorion paras projektiryhmä oli puolestaan ryhmä Kimmo Industries Inc. (Tuomas Aho, Lauri Koriseva, Ville Myllynen, Henrik Nyman, Eetu Ruponen, Aleksi Savijoki). 

Vasemmanpuoleisessa kuvassa alla allekirjoittanut haastattelee TaY:n ryhmää (ulkomaiset jäsenet olivat jo lähteneet kotimaahansa kesän viettoon) ja oikeanpuoleisessa TTY:n ryhmää. On kiva palkita osaavaa nuorisoa! (Kuvat Ilpo Tolvanen)

Loppukevennykseksi alla kuvia tauoilta - niiden merkitys on Pitkyn tapahtumissa yhtä iso kuin asiankin.

Päivästä jäi kokonaisuuten hyvä jälkimaku. Seminaari selvästikin onnistui jälleen kerran. Kiitos siitä Tensulle, kanssajärjestäjille, esiintyjille ja yhteisöllemme, joille me näitä tilaisuuksia teemme.

t. Matti Vuori

(Taukokuvat Matti Vuori ja Ilpo Tolvanen)

 

Artikkelilaji: