Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Pitkyn syyskokous viihtyi tiiviissä tunnelmassa

Pitkyn syyskokous 2016 pidettiin tällä kertaa Central Officen  tiloissa kaupungin ytimessä. Hallitus on kokoustanut Central Officessa ja sen arvellaan sopivan vaikkapa leidiyhteisön ja opintopiirien kokoontumispaikaksi. Siksi olikin kiva näyttää jäsenille, millainen paikka se on. Syyskokouksen osallistujamäärälle tunnelma oli hieman tiivis, mutta sehän on vain hyvä asia.

Illan aloitti Jussi Haaja Ambientialta esityksellä "Rautakaudelta pilvikaudelle, kyberturvallisuus pilviarkkitehtuureissa". Aihepiiri oli jälleen kerran mielenkiintoinen sekä ajankohtainen: Yhä useampi organisaatio on ainakin jo osittain siirtynyt rautakaudelta pilvikaudelle ja hyödyntää pilvipalveluita päivittäisessä toiminnassaan. Samaan aikaan kyberrikollisuus on ammattimaistunut ja siirtynyt osittain jopa valtiotason toiminnaksi. Miten pilvikaudella elävän organisaation tulee käsitellä kyberturvallisuutta? Oliko rautakaudella turvallisempaa kuin pilvikaudella, vai toisin päin? Keskustelu oli poikkeuksellisen vilkasta - aktiivijäsenissämme on tämän alueen kovan tason ammattilaisia.

Vuoden 2017 hallitukseksi valittiin Matti Vuori (pj.), Sanna Parkkali, Päivi Kähönen-Anttila, Pekka Kimpimäki, Petri Heinoja, Matti Turunen, Ilpo Tolvanen ja uutena jäsenenä Liisa Korpela. Kiitos hallitustyöstä poistuneille Tero Lahtiselle ja Kristian Virtaselle.

Toiminnanjohtaja Ilpo Tolvanen muisti perinteiseen tapaan hallitustyössä eniten aktiivisia. Kuvassa alla ylärivissä keskellä Petri Heinoja, oikealla Päivi Kähönen-Anttila, alarivissä Pekka Kimpimäki, Sanna Parkkali ja Matti Turunen.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Saul Wiinamäki ja varalle Aki Pitkäjärvi. Liittokokousedustajat ovat ensi vuonna samat kuin tänäkin vuonna, eli Ilpo Tolvanen ja Pekka Kimpimäki. Heidän varahenkilönään Sanna Parkkali.

Ensi vuoden toimintasuunnitelmassa olivat erityisiä asioita juhlavuodelle suunnitellun matkan siirto ensi vuodelle ja päätös käynnistää ainakin yksi opintopiiri vaikkapa jonkin verkkokurssin parissa. Ruokatarjoilu oli taas onnistunut ja ilta jatkui vapaamuotoisissa merkeissä.

t. Matti Vuori

Artikkelilaji: