Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Uratarinat kiinnostivat ja innostivat

Vuoden päätteeksi kokoonnuimme Hatanpäänvaltatie 30 saunatiloihin uratarinoiden äärelle. Ajatus oli nauttia hetki kiireettömästi myös kauniista talvisesta kaupunkimaisemasta, mutta tämä osuus jäi vain mielikuvituksen varaan. Keli oli aika sateinen ja näkyvyys lähellä nollaa.

Tämä ei kauaa haitannut, kun pääsimme illan esitysten pariin.

Laura Tammisto, Studio Torkkelista, kertoi oman polkunsa yrittäjäksi. Oli mielenkiintoista, ja niin tutun kuuloista, että usein myös sattumalla on vaikutusta uralla ja työelämässä yleensäkin eteenpäin. Tärkeätä on tarttua rohkeasti haasteisiin ja uusiin mahdollisuuksiin. Omaa kokemusta ja näkemyksiä lisää myös avoin yhteistyö eri verkostoissa. Lauran puheenvuoron yhteydessä keskusteimme myös valintojen tekemisestä ja työskentelytapojen kehittämisestä siinä vaiheessa kun perheessä on pieniä lapsia.

Kirsti Röyskön esityksessä kuulimme miten hänestä tuli ICT pomo. Uran huippuhetket ovat olleet päätähuimaavan hienoja: Ensimmäisistä kohokohdista Kirsti mainitsi kannettavan metsämittaus laitteen, jonka SW oli virheetöntä! Kirsti oli pystyttämässä ja kasvattamassa Telenokian Tampereen toimipistettä, osana rakentamassa matkapuhelinverkon ohjelmistoa; isoina ensimmäisinä saavutuksina NMT -900 ja GSM verkkojen avaamiset sekä NMT verkon rakentaminen Ranskaan. Kirsti on ollut osallistunut Hatanpään kaupunkikuvan muokkaamisessa - Kulmasarviksen peruskiven muuraaminen yhtenä etappina ja Hatanpään tiiliseinäisen toimitalon rakentaminen pian sen jälkeen. Monen muun saavutuksen lisäksi muuttamassa maailmaa langattomaan viestintään!

Erja Sipilän oma polku tekniikan pariin, elektroniikan opettajaksi, tutkijaksi ja tuoreeksi tohtoriksi oli myöskin inspiroiva ja kannustava. Pohdimme Erjan kanssa miksi tytöt eivät tällä hetkellä hakeudu isoissa määrin tekniikan pariin ja miksi monet tytöistä eivät valitse pitkää matematiikkaa? Kannustetaanko tyttöjä riittävästi koulussa tähän suuntaan? Kotien kannustus on myös tärkeää. Tytöt kyllä pärjäävät ja tekniikan alalla on paljon mielenkiintoisia tehtäviä ja mahdollisuuksia.

Kaikkiin kysymyksiin ja pohdintoihin emme löytäneet vastauksia. Päätimme että kukin omalla tahollamme toimimme hyvänä esimerkkinä ja roolimallina ja kannustamme lähipiirissä olevia nuoria opiskeluun. Muita toimenpiteitä pitää vielä vähän kehitellä.

 

Lisää uratarinoita: http://www.tivia.fi/sites/tivia.fi/files/tivia/ajankohtaista/uutiset/2016/ICT-Leidien-tarinat-2017.pdf

Liitteinä löydät Erjan ja Kirstin esitykset.

Artikkelilaji: