Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Tampereen Seudun Työväenopiston syksyn tapahtumat

 

Pitky toimii yhteistyössä Pirkanmaan oppilaitosten kanssa. Syksynä 2019 sinulla on mahdollisuus osallistua (kerro kaverille kans) mm. seuraaviin Tampereen Seudun Työväenopiston tilaisuuksiin. Tilaisuudet  järjestetään Sampolassa ja niihin ei tarvitse ilmoittautua, ellei toisin mainita. Osa tilaisuuksista myös suoralähetetätään. Lisää striimauksesta: https://peda.net/id/30947b6c2a1

Kuva: Tampereen kaupunki

 

KANSALAINEN JA TIETOTEKNIIKKA

Yleisluennoissa käsitellään kansantajuisesti tietotekniikan käyttöä ja mahdollisuuksia arjessa. 

ke 16.10. klo 17.00-19.00  TIETOTEKNIIKKA JA SENIORIT 

Teknologia lisää hyvinvointia. Eläkkeellä jo jonkin aikaa olleet seniorit kertovat siitä, miten he käyttävät tietotekniikkaa ja miten se on auttanut heitä matkan varrella. Kotona asuva seniori ja tietotekniikka: Ensio Näriäinen (92v) käyttää monipuolisesti tietotekniikkaa. Seniori ja tietotekniikka ulkomailla: Talvet Espanjassa viettävä Jorma Rikala kertoo kokemuksistaan (ja myös siitä, miten tietotekniikka on auttanut hankkimaan lisätuloja.)

ti 12.11. klo 17.00-19.00 KODIN TIETOTURVA

Miten pidän kodin tietotekniikkani turvallisena ja varmistan, että tietoni eivät katoa tai niitä eikä henkilöllisyyttäni varasteta. Kerromme, miten turvata ja varmistaa tietokoneet, tabletit, kännykkät ja muut kodin laitteet sekä miten sähköpostia ja sosiaalista mediaa on turvallista käyttää. 

to 24.10.2019 klo 18.00-19.30 ESPORTS

Luennolla käsitellään kilpapelaamista ilmiönä sekä sen kehitystä ja tulevaisuuden näkymiä. Käymme läpi yleisimpiä pelejä ja pelien elinkaarta sekä bisneksen rakentumista kilpapelaamisen ympärille. Avaamme myös lajin sisäisiä rakenteita, joiden johdosta laji on kehittynyt nykyiselle tasolle. Luennoitsija, koulutuspäällikkö Jari Yltävä, vastaa Ahlmanin pelialan koulutuksesta ja on ollut kehittämässä Suomeen kilpapelaamisen koulutusta.   

 

Huomaa myös nämä: 

 

FILOSOFIAN ILLAT METSOSSA

Ke 18.9. klo 18.00 TEKOÄLY NYT: VÄLINE VAI TYÖPARI?

    
Kognitiotieteen yliopistonlehtori Anna-Mari Rusanen
 
Tekoäly on osa erilaisten tiedonkäsittelyn apuvälineiden historiaa. Kuitenkin tekoäly eroaa aiemmista välineistä sen monimutkaisuuden, oppimiskyvyn ja mukautuvuuden vuoksi. Milloin tekoälystä tulee välineen lisäksi myös aito työpari?

Ke 16.10. klo 18.00 TEKOÄLY YHTEISKUNNASSAMME TÄNÄÄN JA HUOMENNA

    
Filosofian professori Arto Laitinen ja väitöskirjatutkija Renne Pesonen

Robotit ovat jo pitkälti syrjäyttäneet työläiset sorvin ja liukuhihnan ääreltä. Korvaako tekoäly pian myös tietokoneen näppäimistöä naputtavan tai auton rattia kääntävän ihmisen? Entä poliitikon? Miten tekoäly muuttaa meitä ja yhteiskuntaamme? Onko tekoälyllä moraalia? Voiko se kantaa vastuuta?

 

Vakokuvista ja historiasta kiinnostuneille: 

 

MESTARIT KAMERAN TAKAA TAMPEREELLA

Tamperelaisten valokuvaajien kuvia Tampereelta ja lähiseuduilta menneiltä vuosikymmeniltä sekä mielenkiintoista tarinaa kuvien taustoista. Illat pitävät sisällään runsaasti vanhaa kuvamateriaalia kaupungista ja sen elämästä. 

ti 1.10. klo 17.30-21.00 Antti Liuttunen

Vapriikin kuva-arkisto Tampereen kaupunkikuvan muutos autonomian aikana tamperelaisten valokuvaajien tallentamana.

to 10.10. 2019 klo 17.30-21.00 Lehtikuvaaja Emil Bobyrev 

Tamperetta ennen ja nyt. Kuvia myös ulkomaille suuntautuneilta kuvausreissuilta.

to 7.11. klo 17.30-21.00 Antti Liuttunen

Vapriikin kuva-arkisto Tampereen kaupunkikuvan muutos itsenäisyyden aikana tamperelaisten valokuvaajien tallentamana.

 

Lisätietoa tapahtumista Tampereen Seudun Työväenopiston esitteestä. (Issuu julkaisu)

 

 

Artikkelilaji: