Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Hyvää Yrittäjän päivää 2017!

Pirkanmaa ja koko Suomi perinteisesti koettu olevan isojen firmojen aluetta. Nyt on tilanne muuttunut ja elinkeinoelämä normalisoituu hyvää vauhtia, kun uusi startup-sukupolvi kasvaa. Mutta startupit eivät synny itsestään. Niitä käynnistävät ihmiset, jotka huomaavat tarpeen yritykselle yksin tai muutaman muun kanssa. Olennaisempaa kuin startupin synty onkin yrittäjän syntyminen! Aina ei yksi yritys ei onnistu, mutta sitten kokeillaan seuraavaa ja jossain vaiheessa kaikki sujuu komeasti ja löytyy leipää ja työpaikkoja toisillekin. Ja syntyy maailmaa muuttavia tuotteita ja systeemejä. Niidenkin aikaansaamiseksi tarvitaan yrityksiä ja kun on kyse ihan uusista jutuista, niiden taustalta löytyy useimmiten rohkea yrittäjä.

Mikseivät kaikki ole yrittäjiä? Ihmiset ovat onneksi erilaisia ja maamme tarjoaa monimuotoisen yhteiskunnan erityyppisille ihmisille. Kaikki eivät ole lainkaan sopivia yrittäjiksi, tosin osa meistä vain kuvittelee niin ja voisi kokeilemisen (yrittämisen!) jälkeen tulla uusiin ajatuksiin. Mutta useimmille sopii ainakin se mentaalinen puoli yrittäjyydestä, eli uusien mahdollisuuksien tunnistaminen ja edistäminen. Niin yrittäminen kuin mahdollisuuksien kehittely tarvitsevat yhteistyötä ja ihmisten laittaminen yhteen ideoiden parissa on aina ollut Pitkynkin toiminta-ajatuksen ydintä.

Tänään 5.9. on Yrittäjän päivä. Päivä on näemmä aika tärkeä muistutus yrittäjyydestä ja yrittäjistä. Menestystä yrittäjille ja yrittäjyyteen!

t. Matti Vuori

 

Artikkelilaji: