Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Mitä on Teal? Onko se totta vai toiveajattelua? Iltapalastimme asian parissa

Tealia ihmeteltiin Pitkyn Asiallisessa iltapalassa 24.4.2019. Aiheesta kävi meille kertomassa Elina Akola SophiaSign oy:stä.

Elina Akola

Teal on usein esillä uusimpana organisoitumismallina, yhdistäähän se nykyisin tärkeäksi koettua itseohjautuvuutta ihmisläheiseen otteeseen. Tuloksena pitäisi olla organisaatio, joka pystyy ketterästi vastaamaan muuttuviin olosuhteisiin, kehittymään orgaanisesti ja joka on samaan aikaan hyvä työpaikka ihmisille. Sen ajattelumallien ja tavoitteiden eheys ja merkityksellisyys, vapaus olla ihminen ja osa kehittyvää yhteisöä, on hieno yhteistelmä.

Teal on usein esillä ICT-firmojen yhteydessä, mutta yllättäen siitä on hyviä kokemuksia myös hoiva-aloilta. Se voi poistaa huonon perinteisen johtamisen painolastia ja vapauttaa ihmiset yhdessä tekemään hyvää työtä. Teal ei pelkästään mahdollista, vaan suorastaan edellyttää ihmisten autenttisuutta, avointa läsnäoloa.

Mutta Teal on uutta ja siirtyminen Tealiin vaatii uudenlaista valmentavaa, tietoista ja kuuntelevaa johtamista, vision ja merkitysten ylläpitoa. Tarvitaan myös työntekijöitä, joille se sopii - kaikille se ei sovi eikä kaikilla ole sopivia työelämätaitoja. Vinkki: jos niitä taitoja on, niitä ei kannata pitää vakan alla - osaaminen auttaa työpaikkojen löytämisessäkin! Muutos voi tietysti mennä metsään, ellei sitä tee huolella. Paljon on kyse johtajien osaamisesta ja tietoisuudesta, ja muutosprosessin osaavasta läpiviennistä. Ja organisaation syvällinen muuttaminen on pitkä ja haastava prosessi. Konsulteille on paljon tarvetta muutosprosessin ohjauksessa.

Kahdessa tunnissa saimme Elina Akollta hyvän johdatuksen Tealin maailmaan - paljon tietoa ja ajateltavaa. Oli kiva kuulla ja keskustella aiheesta. Maailmamme muuttuminen mertkitseeon sitä, että jokaisen on tarpeen olla tietoisempi organisaatioasioista ja ihmisten välisen yhteistyön erilaisista tavoista ja niiden mahdollisuuksista ja haasteista.

Kiva artikkeli, joka valottaa Tealin ajatuksia on The Future of Management Is Teal.

Päästetäänpä lopuksia esiintyjä itse tiivistämään asia ja kertomaan, miten ihmeessä symbaalit liittyvät asiaan:

 

Teksti: Matti Vuori & Ilpo Tolvanen

Kuva: Matti Vuori

 

Artikkelilaji: