Kuvituskuva - Kirjekuori Pitkyn postimerkillä

Pitkyn jäsenkirje 7/2022 – Hyvää syyskautta!

Hyvää syksyn alkua, olkoon tuleva syyskausi meille aktiivinen ja antoisa.

Pirkanmaalaisuuden ymmärtäminen menestystekijänämme on ollut yksi punainen lankamme. Syksyn alkaessa on senkin miettiminen hyvä orientoitumisaktiviteetti. Ks. “”Elämisalueen ICT:n monitasoisesta systeemistä” https://mattivuori.net/various/alueen-ict-systeemista.htm

Pirkanmaan ICT:n kehittymiseen liittyen Yliopiston softatuotannon projektityökurssi etsii syksyn kierrokselle caseja. Ehdotusten deadline on pian, eli 22.8.2022. Ks. https://coursepages2.tuni.fi/comp-se-610/project-proposal/

Tuon kurssin merkitys on moninainen: opiskelijat tarvitsevat hyviä käytännön caseja hankkiakseen päteviä käytännön taitoja ja vähän kokemuksia ja tutustuakseen toimijoiden kulttuuriin. Organisaatioille projektityöt tarjoavat uusia tuoreita ideoita ja mahdollisuuden tutustua nuoriin osaajiin. Oppilaitoksille homma on orgaanista paikallista yhteistyötä. Asiaa liittyy siis arvon luontia, uudistumista, elämisyhteisömme luontevaa kulttuurista yhteistä tekemistä ja yritysten yhteisöllistä vastuuta. (Olin itse joskus Herwoodissa kurssin “general manager”.)

Toinen pirkanmaalainen monia kiinnostava juttu on Agile Tampere -seminaari 15.9.2022 Ks. https://agiletampere.fi. LinkedIn-ryhmässämme on Virpi Rowen postaus, jossa kerrotaan sinne alennuskoodi.

TIVIA-yhdistysten tekemisistä voisi nostaa esille Sytykkeen huippuseminaarin Helsingissä 8.-9.9.2022, jonka teemana on tällä kertaa Green ICT. Ks. https://www.sytyke.org/huippuseminaari/ . Nyt se järjestetään ihan maissa eikä laivaseminaarina. Seminaarin teema on Pitkylle läheinen ja kestävän kehityksen parissa kannattaisikin jatkaa tekemisiä sopivilla pirkanmaalaisilla kulmilla.

Ahteen Tero vihjailee aina, että Pitky voisi laittaa kojun Hämeenpuiston Puistofiestaan (tänä vuonna sunnuntaina 07.08.2022), ks. https://puistofiesta.tampere.fi/  Pitkyn hallitus ei ole toistaiseksi asiaan lämmennyt, mutta ajat ja suhdanteet muuttuvat. Jos joskus sinne osallistuisimme, mikä olisi mielekäs kulma? Ja mitä siellä kojussa tehtäisiin kansalaisten kanssa ja iloksi, sillä: ”Puistofiestassa Hämeenpuisto täyttyy monipuolisista toimintapisteistä, joissa kaupunkilaiset pääsevät kokeilemaan erilaisia harrastuksia ja muita aktiviteetteja.” Ehkä kojun voisi laittaa yhdessä jonkun muun toimijan kanssa? Tuo festivaali ei juurikaan edusta Pitkyn kohderyhmiä jne…, mutta me elämme systeemisessä ja epäsuorassa maailmassa ja siksi asiaa kannattaa ajatella.

Muistakaahan Pitkyn asialliset iltapalat, jos (koska) teillä on uniikkia esiteltävää ja haluatte pirkanmaalaista porukkaa käymään. Webinaaritkin tietysti aina kelpaavat (ja kun koronakelitkään eivät taas ole ihan optimaaliset) https://pitky.fi/toiminta/asialliset-iltapalat/. Ja kaikkea muutakin yhteisöllistä tekemistä kannattaa kehittää. Tapahtumiin ei tarvitse fiksautua.

 

…Sitten edellisen kirjeen asioiden toistoa:

TIVIA:n hallitusta päivitetään joka vuosi muutamalla henkilöllä. Haku ensi vuoden hallitukseen alkaa 16.8.2022 eli ihan kohta. Lue alustava tiedote asiasta: https://tivia.fi/uutiset/uutiset-3/miten-saamme-tivialle-parhaan-mahdollisen-hallituksen-yhteistyolla-1635

TIVIA:n hallitukseen olisi tosi hyvä saada pirkanmaalaisia – mielellään Pitkystä tai muusta TIVIA-yhdistyksestä. TIVIA:n arvo meille on koko ajan kasvussa mm. siksi, että digiloikan myötä pääsemme paremmin osallistumaan muidenkin TIVIA-yhdistysten etä- ja hybriditapahtumiin. Me taas edustamme kulttuurisesti sellaisia asioita, joiden sopisi olevan enemmänkin esillä kaikilla yhdistyselämän ja ICT-kulttuurimme alueilla ja tasoilla.

Huomatkaa, että TIVIA:n vaalivaliokuntaankin voidaan vaihtaa välillä Pitkyn edustusta. Olen ollut siellä jo kolme vuotta. Sopii kertoa, jos kiinnostaa. Vaalivaliokunta valitaan TIVIA:n syysliittokokouksessa loppusyksstä.

Pitkynkin hallitusta päivitetään tietysti syksyllä. Kun me jatkossa haluamme olla enemmän fokusoituneempia ja tavoitteellisempia, hallitus on hyvä paikka vaikuttaa siihen, että teemme oikeita asioita jäsenille ja Pirkanmaalle. Johtotähtenämme on viime vuonna päivitetty Pitkyn manifesti: https://pitky.fi/yhdistys/pitkyn-manifesti/

Uusi hallituksemme valitaan syyskokouksessa, joka pidetään näillä näkymin 11.11.2022.

Muistutellaanpa tästäkin, kun aika kuluu aina nopeasti: Projektinhallintapäivä on taas kesäkuun alussa 2023 Tampereen yliopistolla. Tensulle tero.ahtee@tuni.fi voi jo lähetellä esitysehdotuksia ja ajatuksia päivän teemaksi 

Palaillaan asioihin,

Matti Vuori, Pitkyn puheenjohtaja

puheenjohtaja@pitky.fi

 

———–

Pitkyn tapahtumat löytyvät aina osoitteesta: http://pitky.fi/f/tapahtumat. Haluatko järjestää asiallisen iltapalan? Ks. https://pitky.fi/toiminta/asialliset-iltapalat/. Entä perustaa kerhon, verkoston tms. Pitkyn alle? Ks. https://pitky.fi/toiminta/miten-perustetaan-uusi-kerho-pitkyn-osaksi/

Tarkempia tietoja TIVIAN ja jäsenyhdistysten tapahtumista: https://tivia.fi/tapahtumat/ Yhä useampi tapahtuma on avoin kaikkien TIVIA:n yhdistysten jäsenille (yleensä merkitty Verkostokortti-logolla) – ja etätapahtumiin on helppo osallistua.

Muista seurata (ja jakaa) Pitkyn somea https://twitter.com/Pitky_ry (siellä jaamme tärkeitä tai kiinnostavia muidenkin asioita), LinkedIn-ryhmä https://www.linkedin.com/groups/1059177/  on olemassa sinunkin viestejäsi varten.