Ilpon työpiste

Pitky piti kevätkokousta etätunnelmissa

Kevätkokous 2020 oli koronavirus-epidemian ajan normaalityyliin etäkokous. Läsnä oli puolentoistakymmentä Pitky-aktiivia, eli tuloksena oli, kuten aina, positiivinen ja fiksu kokous. Käytimme kokoustyökaluna Google Meetiä, joka on hyvin toimintavarmaksi ja helppokäyttöiseksi.

Kevätkokouksen rutiiniluonteinen asia on tarkastella edellisvuoden toimintaa. Vuosi 2019 oli tilaisuuksien valossa normaaliin tapaan aktiivinen. Pitky on vastaaviin yhdistyksiin verrattuna ollut aina hyvin aktiivinen ja niin tänäkin vuonna. Kaikki ei kuitenkaan ole aivan positiivista. Kerhot ovat tärkeitä fokusoidun toiminnan ja jäsenten aktiivisuuden foorumeita ja ne kaikki olivat nyt siirtymävaiheessa johtuen vetäjien vaihtumiseen liittyvistä haasteita, mikä näkyi negatiivisesti niiden aktiivisuudessa. Tällainen dynamiikka on väistämätöntä ja joskus se valitettavasti koskee useampaa kerhoa samaan aikaan. Talouspuoli oli sujunut suunnitellusti. Toiminnantarkastaja Aki Pitkäjärvi oli antanut lausunnossaan yhdistyksen hallinnolle ja taloudenpidolle puhtaat paperit. Toimintakertomus tulee lähiaikoina Toimintakertomus-sivulle.

Syyskokouksessa oli esillä toiminnanjohtajan roolin jatko, koska pitkäaikainen toiminnanjohtajamme Ilpo Tolvanen on luopumassa tehtävästään. Uutta ei ole löytynyt, joten skenaario on nyt se, että ensi vuonna pitää pärjätä ilman toiminnanjohtajaa. Haasteena on nyt löytää aktiivisia ihmisiä hoitamaan kaikki tarvittavat asiat. Toiminnanjohtaja-ehdokkuuksia otetaan toki edelleen vastaan. Siirymistä helpottaa tänä vuonna tehtävä toiminnan kartoitus ja ohjeistus ja mm. kirjanpidon yksinkertaistaminen.

Iso asia kokouksessa oli päätös mahdollisesta nimenmuutoksesta. Muuttuisiko Pitky TIVIA Pirkanmaaksi? Asia herätti paljon keskustelua ja paljon erinomaisia argumentteja – vastaan ja puolesta. Hyvä niin, sillä toteutuessaan olisi kyseessä ollut Pitkyn suurin muutos sen koko tähänastisen elämän aikana. Nimenmuutoksella on paljon erilaisia vaikutuksia – juridisista psykologisiin – ja siihen liittyy monia riskejä. Kokouksen kanta oli kuitenkin selvä. Nykyisessä nimessä pysyminen voitti äänestyksen 11-2 (yksi tyhjä ääni). Pitky on siis edelleen Pitky (ks. nimenmuutoksen taustoitusteksti).

Kiitos osallistujille mainiosta, hedelmällisestä kokouksesta.

t. Matti Vuori

Kuvagalleria

Etätoiminnassa on välineiden oltava kunnossa. Puheenjohtajan etänuijaa ei oltu edes maalattu yhdistyksen brändi-ilmeeseen!
Lakattu iso puunuija
Puheenjohtaja etänä:
Puheenjohtaja etänä

Toiminnanjohtaja etänä (kuvat Ilpo Tolvanen):

Ilpo koneen ääressä

Ilpon työpiste

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *