Maailmassa on kaikenlaisia manifesteja, jotkut fiksumpia kuin toiset. Miksei siis Pitkylläkin olisi sellaista? Pitkyn manifesti kertoo pirkanmaalaisesta tyylistä ja samalla pitkyläisyydestä, sillä meidän identiteettimme on pirkanmaalaisuus. Ensimmäinen julkaisu oli 2015 ja vuonna 2021 sitä päivitettiin enemmän ja se sai perusteluksi selityssivun. Lue sieltä, kun haluat tutkia mitä rivien takana on. Tekstit perustuvat yhdistysaktiivien ajatuksiin ja jatkossa niitä pitää muistaa päivittää säännöllisesti. Tule sinäkin silloin mukaan.

(1) Pirkanmaalla ollaan edelläkäviöitä, oikeasti tosi hyviä

Käytämme mieluummin pirkanmaalaista ICT-osaamista kuin muualta tuotua – ei nurkkakuntaisuudesta, vaan koska se on erinomaista. Emme huijaa itseämme hypetyksellä, vaan olemme oikeasti hyviä. Osaamme olla luovia tai jämäköitä ja tarvittaessa kumpaakin.

(2) Teemme töitä, opimme, kehitymme ja kasvamme yhdessä

Kehitämme yhdessä osaamistamme ja olemme edelläkävijöitä. Verkotumme, olemme kokonaisuuden osa. Ajatusten ja kokemusten import-export – kokemukset käyttöön ja jakoon. Uskomme tulevaisuuteen, luomme sitä, ja pärjäämme kriiseissäkin, joita tulee aina väistämättä, sillä maailma nyt vain on sellainen.

(3) Kaikki hyvä – tekniikka, tuloksellisuus, hyvä työelämä ja hyvinvointi – syntyy ihmisistä

ICT-maailma on aina ennenkaikkea ihmisten maailma. Olemme kaikki erilaisia ja se on yksi vahvuutemme. Kaikki ei ole aina niin vakavaa.

Pirkanmaalla pärjätään. Yhdessä