20.10.
2020

Pitky ry:n sääntömääräinen syyskokous, esitys ja illallinen

Tervetuloa Pitkyn Syyskokoukseen. pe 13.11, klo 18 alkaen.

Paikka:

Winebridge
Hallituskatu 14 16, 33200 Tampere ( kartalla )

Kokous järjestetään hybridikokouksena, eli voit osallistua halutessasi etänä.

 

Ohjelma:

Klo 18-19 

Valkohattuhakkeri Iiro Uusitalo: Organisaation tietoturva hyökkääjän silmin.

Lue lisää
11.10.
2020

Pitkyn nettisaitin alusta on vaihtunut. Entä sitten? Pari pointtia

Uusi alusta tulee taas TIVIA:lta – WordPressin multisite-asennus. Pitkyssä on ollut strategia, että kannattaa kannattaa suosia muiden ylläpitämiä alustoja ihan riskienhallinnallisista syistä: vähemmän asioita joita unohtuu hoitaa (nettihotellilaskut, domainin ylläpito, alustan päivitykset ja varmuuskopioinnit, oikeuksien hallinta ihmisten vaihtuessa jne…) ja on pienempi riski sille,

Lue lisää
5.10.
2020

Hyvää kansainvälistä opettajien päivää 2020

Hei,

Tänään on taas kansainvälinen opettajien päivä, ks.
http://www.ykliitto.fi/tapahtumat/kansainvalinen-opettajien-paiva

Hyvää päivää siis, kaikki ICT-opettajat! Teillä on ollut valtava vaikutus tietojenkäsittelyn maailmaan. Missäpä muualla ammatillisia taitoja olisi opittu kuin oppilaitoksissa hyvin opettajien opastuksella. Pirkanmaa on siinä ollut tunnetusti edelläkävijä,

Lue lisää
30.9.
2020
Janne Kivisen esityksen ruutukuva

Pitkyn webinaarissa teemana terveydenhuollon etämittaus- ja lausuntopalvelut

Pitkyn hallituksen Janne Kivinen esitteli webinaarissamme 29.9.2020 uudenlaisen sydänsairauksien hoidon eli kardiologian tieto- ja mittausjärjestelmän sekä etätoimintamallin. Siinä on ideana kardiologin toiminta etänä tietojärjestelmän kautta, jonne lähetetään paikallisesta terveydenhuollosta mittaustiedot analyysiä ja lääkärinlausuntoa varten. Casena oli Fysiolinen markkinoima järjestelmä.

Lue lisää
13.9.
2020
PM Club logo

PMO (Projektitoimisto) projektitoiminnan keskiössä – PM Club Jyväskylän webinaari

Teemme yhteistyötä alueellisten PM Clubien kanssa. Tässä jyväskyläläisten webinaarissa selvitetään miksi PMO (Projektitoimisto) on olemassa, mitä se tekee ja ketä se palvelee? Ensin asiaa käsitellään yleisellä tasolla ja sitten Valtorin käytännön esimerkin avulla.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen: https://www.pry.fi/toiminta/tapahtumakalenteri/tapahtumahaku/pm_club_jyvaskyla_pmo_projektitoiminnan_keskiossa.396.html

Lue lisää
6.9.
2020

Hae TIVIA:n hallitukseen

Haluatko kehittää kotimaista ICT-elämää? Mikset hakisi TIVI:n hallitukseen? Nyt etsitään hallitukseen ehdokkaita ensi vuodelle. On tärkeää, että siellä säilyy pätevä pirkanmaalainen näkemys ICT-toimintamme ja myös TIVIA-yhteisön tulevaisuudesta – ja näkemyksen ohella aktiivisuus sen näkemyksen toteuttamiseen. Sama pätee tietysti muihinkin maamme osiin.

Lue lisää
5.9.
2020

Hyvää yrittäjän päivää!

Yrittäjät ovat ICT-maailman ja yhteiskunnan elintärkeitä aktiivisia toimijoita, joiden ajatuksista ja teoista kumpuavat elinkeino, työllisyys, tekninen edistys ja yhteiskuntaa positiivisesti muuttava tietotekniikan hyödyntäminen kodeissa, harrastuksissa ja työpaikoilla – siis yhteinen hyvinvointimme.

Tämä vuosi on ollut monille yrittäjille ja heidän yrityksilleen ja niiden henkilökunnille monella tavalla haastavaa aikaa –

Lue lisää
28.6.
2020

Hyvää juhannusta ja kesää!

Hyvää juhannusta ja kesää Pitkyn jäsenille, yhteistyökumppaneille, Pitkyn ystäville ja kaikille muillekin! Tämänvuotinen juhannuskortti on bonustupla-erikoinen kahdella kuvalla: Markku Mikkasen drooni-lähikuva Näsinneulasta ja Ilpo Tolvasen kaukokuva järven yli. Muistuttakoon se moninäkökulmaisuudesta monimuotoisessa maailmassamme.

Mutta ensin puheenjohtajan kesätervehdys jäsenkirjeestä:
Alkuvuosi on ollut kaikille haastavaa,

Lue lisää
28.6.
2020

Pitkyn valokuvagalleria

YouTube-videona kolme ja puolisataa valokuvaa Pitkyn aktiviteeteista vuosien varrelta. Useimmat julkaistuja aiemmin jossain Pitkyn mediassa tai tilaisuudessa.

Lue lisää
25.5.
2020
React-iltapala

Funktionaalista Reactia Pitkyn asiallisessa etäiltapalassa

React on yleisin ja tärkein käyttöliittymäkehikko JavaScriptille selainpohjaisten sovellusten kehittämiseen. Se myös kehittyy jatkuvasti. Siksi olikin kiva, että Juuso Vuorinen kävi Pitkyn asiallisessa etäiltapalassa 18.5. kertomassa sen deklaratiivistä ohjelmointityyliä edustavista useReducer ja useContext hookeista. Niiden pointti on sovelluksen tilan hallinta käyttäen funktiopohjaisia komponentteja luokkapohjaisten sijaan.

Lue lisää