React-iltapala

Funktionaalista Reactia Pitkyn asiallisessa etäiltapalassa

React on yleisin ja tärkein käyttöliittymäkehikko JavaScriptille selainpohjaisten sovellusten kehittämiseen. Se myös kehittyy jatkuvasti. Siksi olikin kiva, että Juuso Vuorinen kävi Pitkyn asiallisessa etäiltapalassa 18.5. kertomassa sen deklaratiivistä ohjelmointityyliä edustavista useReducer ja useContext hookeista. Niiden pointti on sovelluksen tilan hallinta käyttäen funktiopohjaisia komponentteja luokkapohjaisten sijaan.

Juuso on vahva funktionaalisen ohjelmoinnin puolestapuhuja ja jakaa osaamistaan myös Reactia käyttäville kehittäjille. Katso Juuson yrityksen Ideal Learning sivuilta Juuson ilmaistakin kurssitarjontaa, kirjallista materiaalia ja videoita.

Kuulolla ja keskustelemassa oli virtuaalinen neukkarillinen kiinnostuneita. Tilan hallinta onkin aina sovellusten tärkeimpiä osa-alueita. Oli kiva nähdä, miten uusi funktiopohjainen lähestymistapa tuottaa yksinkertaista koodia, tuottaen sen kautta tehokasta systeemien kehittämistä, toiminnallista laatua ja ylläpidettävyyttä.

Kiitos Juusolle osaamisensa jakamisesta taas kerran!

Teksti: Matti Vuori.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *