Pitkyn nettisaitin alusta on vaihtunut. Entä sitten? Pari pointtia

Uusi alusta tulee taas TIVIA:lta – WordPressin multisite-asennus. Pitkyssä on ollut strategia, että kannattaa kannattaa suosia muiden ylläpitämiä alustoja ihan riskienhallinnallisista syistä: vähemmän asioita joita unohtuu hoitaa (nettihotellilaskut, domainin ylläpito, alustan päivitykset ja varmuuskopioinnit, oikeuksien hallinta ihmisten vaihtuessa jne…) ja on pienempi riski sille, että joka vuosi ei löydykään osaavaa ylläpitäjää.

TIVIA:n uusi alusta käyttää WordPressiä Drupalin sijaan. Se helpottaa mm. juttujen tekemistä, mikä on harrastustoiminnassa tärkeää. Ihmisten opettaminen juttujen viemiseen saitille onnistuu hetkessä – Drupalissa oli vähän liikaa monimutkaisuutta ja pieniä spesiaaliasioita. Drupalia suosittiin aiemmin tietoturvasyistäkin, mutta se argumentti ei ole enää merkittävä.

Yhdistyksillä ei alustassa valitettavasti ole teknisesti mahdollisuutta räätälöidä saittiensa ulkonäköä (emmekä voineet vaikuttaa alustan disainiin) alustan teknisen toteutuksen ratkaisujen vuoksi, joten oman yhdistyksen ilmettä voidaan toteuttaa vain kuvituksen kautta. Sama puute oli edellisessäkin alustassa.

Toisaalta TIVIA-ilme muistuttaa siitä, että olemme TIVIA:n jäsenyhdistys ja TIVIA:n tarjonta on mentaalisestikin aina läsnä yhdessä oman toimintamme kanssa.

Pitkyllä on ollut nettisaitti WWW:n alusta lähtien. Tässä on 50-vuotisjuhlajulkaisustamme nettisivustohistoria.

Saittia ylläpitää meillä weppivastaava Mikko Mörö (mikko@sivuseppa.fi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *