Kuvituskuva - Kirjekuori Pitkyn postimerkillä

Pitkyn jäsenkirje 6/2021 – Kiertotaloustapahtuma, TIVIA-terveisiä

Heips! Hyvää vapun aikaa!

Tässä taas nippu tuoreita uutisia.

12.5. on Pitkyn tapahtuma kiertotaloudesta

Kiertotalous ja sen haaste alustataloudelle 12.5. klo 17-19. Pitkyn webinaari kiertotaloudesta ja kestävästä kehityksestä ja miten uudet digitaaliset tekniikat ovat niissä keskeinen teema ja uusi digitalisaation kuuma alue. Kolme kiinnostavaa esitystä. Ilmainen ja avoin kaikille. Lue lisää ja ilmoittaudu.

https://pitky.fi/2021/04/27/webinaari-kiertotalous-ja-sen-haaste-alustataloudelle/

TIVIA-yhteistyöterveisiä

Terveisiä TIVIA-päiviltä ja liittokokouksesta (meiltä niissä perjantaina minä ja syyskokouksessa valitut edustajamme Minna Innala ja Markku Mikkanen, lauantaina Minna ja Petri Parkkali).

Strategian toteumaa käsiteltiin. Kasvua kaivattaisiin ja siihen odotetaan korona-ajan loppumista, kaikkien aktiivisuutta kaivataan mm. jäsenhankinnassa. Toukokuussa julkaistavan IT Insiderin tilannetta luodattiin ja ideoitiin siihen juttuja. Aiemmin on jäsenkirjeessämme kerrottu linkki, jolla voi ehdottaa juttuja. Kuulimme TIVIA:n ICT-infran uudistuksesta, eli jäsenrekisterin ja siihen liittyvien palvelujen korvaamisesta. Alustana tulee olemaan Odoo; kahden toimittajan kanssa on neuvotteluja. Toteutustyö alkaa viimeistään toukokuussa. Tulossa tulee olemaan kivoja juttuja niin yhdistysten toimintaa pyörittäville kuin rivijäsenillekin. TIVIA-konsernin tilinpäätös ja toimintakertomus tietysti käsiteltiin. Niissä ei ollut ihmeempiä uutisia. TIVIA:n tuleva toimitusjohtaja Janne Mustonen kerrottiin kokousväelle lauantaina ja  hänet julkaistiin maanantaina: https://tivia.fi/2021/04/19/janne-mustonen-tivian-uudeksi-toimitusjohtajaksi/

Odoo on kiinnostava systeemi. Jos kuulolla on sen osaajia, voisikohan siitä kertoa joskus pitkyläisille?

Muuta tapahtumatoimintaa meillä ja muussa TIVIA-yhteisössä:

Vielä voit timoittautua: Tervetuloa Pitkyn etä-kevätkokoukseen 28.4. klo 18! Esiohjelmana keskustelemme meitä pirkanmaalaisia eteenpäin vievistä piirteistä ja Pitkyn manifestista. Lue tarkemmin ja ilmoittaudu: https://pitky.fi/2021/03/11/pitkyn-kevatkokous-28-4-2021/   Spesiaalietu: Kevätkokouksessa ei ole vaaraa joutua vahingossa hallitukseen! Perinteinen illallinen jää väliin, mutta kokouksen jälkeen voidaan jutella vapaasti asioista.

Projektinhallintapäivä 8.6. on saanut sivuston Tampereen yliopiston saitilta: https://events.tuni.fi/projektinhallinta2021/ ja ilmoittautuminen on avattu (ohjelmaa ei vielä). Esitystä voi vielä ehdottaa Tensulle (tero.ahtee@tuni.fi) – slotti tai pari voi vielä olla vapaana.

Tule mukaan ennenkokemattomille wabbuhenkisille kimppakarnevaaleille! Luvassa parasta lääkettä etätyöapatiaan: TIVIA, HENRY ja MARK järjestävät ensimmäiset yhteiset Wabbuetkot 29.4.2021 klo 14.30–18.00!

https://tivia.fi/2021/03/17/wabbuetkot-29-4-2021/

TIVIA:n neliosainen webinaarisarja IT:n soveltamisen ja johtamisen parantamiseksi jatkuu 19.5.

https://tivia.fi/2021/02/17/webinaarisarja-itn-soveltamisen-ja-johtamisen-parantamiseksi/

Muita uutisia:

Pitky täyttää tänä vuonna 55 vuotta (14.11.). Sellaisten puolitasavuosien juhlimista on joskus pidetty vähän liioitteluna, mutta oikeastaan siinä on järkeä. Täyskymmenvuodet ovat nimittäin liian itsestäänselviä, liian rituaalimaisia, ottavat itsensä liian vakavasti. Rituaalit sinänsä ovat aina hyväksi, mutta tasakymmenet ovat ”sosiaalinen konstruktio” ja aikaväli on ihan vapaasti valittavissa, jos vaikka jokin muu väli viestii sopivia asioita. ATK-asioissa jokin siisti binääriluku voisi olla fiksu…

Yhdistyksen pitkä ikä on joka tapauksessa hyvä tiedostettava asia, koska

* Näinä aikoina se tuo tarpeellista vakauden, pysyvyyden tuntua.

* Se muistuttaa yhdistyksen elinvoimasta ja kausivaihteluiden ja trendien yli.

* Se on myös viesti kestävästä kehityksestä ja uudistumisesta.

Mutta yhdistyksenkin tulevaisuus on joka vuosi vaarassa ellei siitä pidetä huolta…

(Vältettävää ehdottomasti on sellainen fraseologia kuin ”nuorekas 55-vuotias”, sillä yhdistysten elämä ei ole ihmisen kaltaista.)

———–

Pitkyn tapahtumat löytyvät aina osoitteesta: http://pitky.fi/f/tapahtumat. Haluatko järjestää asiallisen iltapalan? Ks. https://pitky.fi/toiminta/asialliset-iltapalat/. Entä perustaa kerhon, verkoston tms. Pitkyn alle? Ks. https://pitky.fi/toiminta/miten-perustetaan-uusi-kerho-pitkyn-osaksi/

Tarkempia tietoja TIVIAN ja jäsenyhdistysten tapahtumista: https://tivia.fi/tapahtumat/ Yhä useampi tapahtuma on avoin kaikkien TIVIA:n yhdistysten jäsenille (yleensä merkitty Verkostokortti-logolla) – ja etätapahtumiin on helppo osallistua.

Muista seurata Pitkyn somea https://twitter.com/Pitky_ry (siellä jaamme tärkeitä tai kiinnostavia muidenkin asioita), LinkedIn-ryhmä https://www.linkedin.com/groups/1059177/  on olemassa sinunkin viestejäsi varten.

 

Terveisin,

Matti Vuori, Pitkyn puheenjohtaja

puheenjohtaja@pitky.fi