Kuvituskuva - Kirjekuori Pitkyn postimerkillä

Pitkyn jäsenkirje 1/2022 – Hyvää alkavaa vuotta!

Hei,

Vuosi on taas vaihtunut ja voimme (toivottavasti) täynnä energiaa aloitella yhdistyselämääkin!

Pitkyn hallituksen ekassa kokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi Petri Parkkali toiselle vuodelle siinä hommassa. Onneksi olkoon!

Tämän vuoden toimintasuunnitelmassa kirjatiin ensimmäistä kertaa ainakin pitkään aikaan toiminnan fokusalueita seuraavasti: ”Vuonna 2022 keskitytään seuraaviin alueisiin: 1) kestävä kehitys ja sen ICT-intensiiviset erityisalueet, 2) sote-ICT, 3) media- ja tapahtumasektori ja 4) lääketiede. Haluamme kuulla enemmän tietotekniikan hyödyntäjien kokemuksia (painotus suhteessa ratkaisutoimittajien tarjoomaan) eri aloilta.”

Nyt on paikka jäsenistöllekin miettiä näihin liittyviä toimia – tapahtumia, muuta yhteistyötä, spesiaaliprojekteja (kuten vaikka niitä kirjaprojekteja). Listan kaikkiin alueisiin ei meillä riitä toki resursseja – mutta se on teistä jäsenistä kiinni. TIVIA:lla oli tänään tapahtumatoimikunnan kokous, jossa kannustettiin miettimään seutujen keskeisiä ICT-aloja ja tekemään niitä näkyviksi. Kevyenä toimintamuotona esimerkiksi asiallisista iltapalat (nyt etämoodissa) ovat aina tervetulleita – kutsuja odotellessa…

Tapahtumasektorilla on kestävän kehityksen seminaarisarjan jatko plänäyksessä (by Petri Parkkali & Timo Pellikka). Stay tuned.

Viime jäsenkirjeessä olleeseen Oke Rouheen haasteeseen saatiin pari ajatusta – kiitos Jukka Kollanus. Ekana ehdotus konkreettisesta ohjeistuksesta verkkopalvelujen (varsinkin julkisten sellaisten) käyttäjäkeskeiseen laatuun. Se ohjattiin TIVIA:n vaikuttamistoimikunnalle, jotta ehdotus jalostuu laajemmalla pohjalla ja isompaa arvovaltaa, kun se jossain muodossa viedään eteenpäin. Tuo toimikunta on yksi TIVIA:n jäsenyhdistysten yhteistyöfoorumi, joka pyrkii edistämään ICT-asiaa ja TIVIA:n strategiaa ulospäin.

Seniorien puhelimenkäyttöhaasteillekin voisi tehdä jotain. Lue siihen liittyvä Jukan ehdotus, joka postattiin LinkedIniin, jotta innokkaat voisivat tarttua siihen:

https://www.linkedin.com/posts/mattivuori_saavutettavuus-seniorit-activity-6888115550178877440-70sx

Palaillaan,

Matti Vuori, Pitkyn puheenjohtaja

puheenjohtaja@pitky.fi

———–

Pitkyn tapahtumat löytyvät aina osoitteesta: http://pitky.fi/f/tapahtumat. Haluatko järjestää asiallisen iltapalan? Ks. https://pitky.fi/toiminta/asialliset-iltapalat/. Entä perustaa kerhon, verkoston tms. Pitkyn alle? Ks. https://pitky.fi/toiminta/miten-perustetaan-uusi-kerho-pitkyn-osaksi/

Tarkempia tietoja TIVIAN ja jäsenyhdistysten tapahtumista: https://tivia.fi/tapahtumat/ Yhä useampi tapahtuma on avoin kaikkien TIVIA:n yhdistysten jäsenille (yleensä merkitty Verkostokortti-logolla) – ja etätapahtumiin on helppo osallistua.

Muista seurata (ja jakaa) Pitkyn somea https://twitter.com/Pitky_ry (siellä jaamme tärkeitä tai kiinnostavia muidenkin asioita), LinkedIn-ryhmä https://www.linkedin.com/groups/1059177/ on olemassa sinunkin viestejäsi varten.