Vaikuttavaa kehittämistä, yhteistyöllä, hyvinvointia

Kauppakamarin vaikuttamissuunnitelmasta 2022

Tampereen kauppakamarin tuore vaikuttamissuunnitelma Tulevaisuuden osaaminen – Tulevaisuuden liikkuminen – Tulevaisuuden alue julkistettiin tänään perjantaina, 4.2.2022. Julkistamistilaisuudessa esiteltiin muutamia nostoja suunnitelmasta ja keskusteltiin muun muassa hyvinvointialueen toiminnan aloittamisesta Lauri Lylyn kanssa, sekä liikkumisratkaisuista ja Pirkanmaan tärkeistä hankkeista Anna-Kaisa Ikosen ja Arto Pirttilahden kanssa. Kaikkien kehityskohteiden ja hankkeitten edistämisessä on kriittistä, että tarjolla on riittävä osaaminen ja voimavarat. Siihen liittyvästä aiheesta Tulevaisuuden osaaminen ja työvoimatarpeet olivat keskustelemassa Tapio Kujala, Antti Lahti ja Regina Saari.

Keskusteluissa tuli esille se, että hankkeita on huikea määrä ja erilaisia toimijoita samoin. Pelkästään niihin perehtymisessä menee oma aikansa, eikä mukaan haluava välttämättä heti hahmota mihin organisaatioon tulisi ottaa yhteyttä ja kuka on oikea ihminen omaa asiaa edistämään. Lisäksi on olemassa muita sellaisia ihmisiä ja organisaatioita, jotka haluavat olla mukana edistämässä näitä hankkeita omalla ja jäsenistönsä asiantuntemuksella. Pitky kuuluu ilman muuta tähän kategoriaan ja toimii vähintäänkin ideoiden ponnahduslautana ja erilaisten kykyjen kohtauspaikkana ja kontaktien koordinaattorina. Samaa tekevät kaupungin monet organisaatiot, kauppakamari ja monet muut edunvalvontaorganisaatiot. Siksi voisi olla tarvetta koordinaattorien koordinoinnille, jotta paremmin tiedettäisiin mitä kussakin komerossa puuhaillaan, eikä pyöriä ja ruutia tai muita sellaisia asioita tarvitsisi joka kerta keksiä uudelleen.

Kontaktien määrä ja erilaisten ihmisten ja organisaatioiden avoin törmäyttäminen on ratkaisevassa roolissa verkoston tehokkuuden lisäämisessä. Kukaan ei tiedä mitä osaamista juuri sinulla on tai minkä parissa puuhastelet, jos et siitä kerro kenellekään. Pitky aikoo osaltaan jatkaa tällä tiellä ja siksi teemme yhteistyötä kauppakamarin, kaupungin, yliopiston, yritysten ja muiden järjestöjen kanssa. Jos sinun toiminnassasi tai kehityshankkeessasi on tarvetta tukea näitä yhteisiä pyrkimyksiä sekä edistää tietotekniikan mahdollisimman tehokasta hyväksikäyttöä, niin Pitky on sinulle juuri oikea järjestö Pirkanmaalla.

Teksti: Oke Rouhe, Pitkyn hallituksen jäsen