Opitaan, kehitytään - opettajan avulla

Hyvää opettajien päivää 2022!

Tänään on taas kansainvälinen opettajien päivä, ks.
http://www.ykliitto.fi/tapahtumat/kansainvalinen-opettajien-paiva

Hyvää merkkipäivää siis, kaikki ICT-opettajat! Teillä on ollut valtava vaikutus tietojenkäsittelyn maailmaan. Missäpä muualla ammatillisia taitoja olisi opittu kuin oppilaitoksissa hyvin opettajien opastuksella. Pirkanmaa on siinä ollut tunnetusti edelläkävijä, mikä selittää menestystämme vuosikymmenien varrella.

Opettaminen on dynaamisina aikoina haastavaa, koska ICT:n ja muu maailma muuttuu. Pitäisi samaan aikaan ottaa vastaan ja jakaa uusinta viisautta, mutta myös olla tarkka siinä, että opetus panostaa kestäviin asioihin eikä päivänperhoihin.

Vuoden 2022 erityishaasteita ovat vastuullisuuden, turvallisuuden, riskienhallinnan ja resilienssin integrointi kaikkiin opittaviin asioihin – ei vain resepteinä, vaan ajattelumalleina. Niiden taustalla on toimintakonseptien ja niiden uniikkien piirteiden syvällinen ja systeeminen ymmärtäminen.

Opettajien kanssa samaa kastia ovat myös konsultit, kouluttajat ja valmentajat, jotka siirtävät tietoja ja taitoja organisaatioihin. Iso kiitos samalla teillekin!

t. Matti Vuori

(Teksti on ajankohtaispaivitys vuodesta 2019 alkaen julkaistuun tervehdykseen)