Anu-Marian tervehdys: Hyvää joulua ja onnellista uutta laskennan vuotta 2023!

Pitkyn ensi vuoden hallituksen puheenjohtajan Anu-Marian joulutervehdys ja alustusta ensi vuodelle.

Olemme viimeisen kolmen vuoden aikana todistaneet historiallisia aikoja. Nopeasti muuttuvia uhkaavia tilanteita on riittänyt sekä globaalisti että paikallisesti. Ensin koimme vaarallisen tartuntataudin leviämisen globaaliksi pandemiaksi, sitten kiihtyvän inflaation sekä jyrkän nousun polttoaineiden ja ruokatarvikkeiden hinnoissa. Sota Euroopassa ajoi sähkön hinnannousuun ja säästötarpeeseen. 

Kaikki nämä tapahtumat ovat olleet kiinteästi sidoksissa laskentaan, tilastoihin ja niiden tulkintaan. Pandemia edisti digitalisaatiota ja erityisesti digitaalista kaupankäyntiä aimo harppauksin. Yhteiskunta kohdistaa nyt paljon odotuksia laskennan onnistumiseen,  analytiikan hyödyntämiseen sekä digitaalisten työvälineiden toimivuuteen ja digitalisaation edistämiseen. 

Onneksi me tietojenkäsittely-yhdistyksessä olemme laskennan, analytiikan sovellusten sekä digitaalisten työvälineiden ja digitalisaation ammattilaisia. Meillä on hallussamme lääke tämän ajan haasteiden haltuunottoon laskentaan, tilastointiin, analytiikkaan, analyysiin ja resurssiviisauteen sekä tulevaisuuden digitaaliseen työhön. 

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja miltä näyttävät vaikkapa kolme seuraavaa vuotta? Vaikka tulevaisuuden ennustaminen onkin hyvin vaikeaa, niin siitä huolimatta tulevaisuutta voidaan tutkia ja tulevia megatrendejä voidaan hahmotella. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra julkaisee pian alkavan vuoden kunniaksi Megatrendit 2023. Pitky järjestää jäsenilleen ja Pirkanmaan Ekonomeille ja muille Pirkanmaan ICT:n kehittämisestä kiinnostuneille Tulevaisuustyöpajan lähitapahtumana heti megatrendien julkistamisen jälkeen 12.1.2023 alkaen klo 17 (Tampereella oleva paikka ilmoitetaan myöhemmin). Työpajassa käsitellään yhteisöllisin menetelmin megatrendien merkitystä ICT:n, liiketoiminnan ja digitalisaation näkökulmasta. Tapahtuman fasilitoivat Anu-Maria Laitinen ja Matti Vuori Pitky ry:stä. Tukimateriaalin tapahtumalle tuottaa Sitra. Ilmoittautumiset linkistä https://bit.ly/tulevaisuusSitra. Tervetuloa mukaan! 

Jouluterveisin 

Anu-Maria

Anu-Maria