Kuvituskuva - Kirjekuori Pitkyn postimerkillä

Pitkyn jäsenkirje 10/2021 – PM Clubilla pian tilaisuus ja paljon muuta

Heips! Hyvää syksyn alkua!

Kuuman kesän jälkeen on taas aika lämmittää yhteisöämme.

Tiedossa olevia tapahtumia:

PM Club -webinaari 6.9.: Mentorointi innostaa – ei sooloo vaan duoo. Ks. https://www.pry.fi/tapahtumat/pm_club_mentorointi_innostaa_-_ei_sooloo_vaan_duoo.487.html

Tietotekniikan kiinnostavuus nuorille on iso juttu. Nostetaan siksi tässä esille TIVIA:n webinaari ”ICT-ala vetovoimaiseksi nuorille” 14.9.2021

https://tivia-jasenyhdistykset.fi/2021/08/12/ict-ala-vetovoimaiseksi-nuorille/

Kestävän kehityksen tapahtumasarja jatkuu 16.9. otsikolla data-alustat ja esimerkit. Tapahtuma on vielä plänäyksessä – avataan lähiaikoina. Tilanne päivittyy tänne:

https://pitky.fi/2021/05/20/kestavan-kehityksen-data-alustat-ja-esimerkit/.

27.9. on asiallisessa iltapalassa vieraanamme Milja Köpsi, joka kertoo Mimmit koodaa -toiminnasta. Tapahtuman tarkemmat tiedot tulevat piakkoin.

14.11. on Pitkyn syntymäpäivä. Siihen on alustavasti ajateltu syyskokousta. Kokouksen alkuun tarvitaan perinteisesti jokin kiinnostava esitys. Ehdotuksia?

PM Club -webinaari 29.11.: Ketteryys 2.0 – Mitä kuuluu ketteryydelle. https://www.pry.fi/tapahtumat/pm_club_ketteryys_2.0_-_mita_kuuluu_ketteryydelle.488.html

Syyskaudelle on reilusti tilaa mm. asiallisille iltapaloile. Olisiko sinun työpaikallasi kiinnostavaa teemaa kohtaaamisen ja keskustelun aiheeksi? Ks. asiallisista iltapaoista https://pitky.fi/toiminta/asialliset-iltapalat/

16.8. on avautunut TIVIA:n hallitushaku.

Vinkatkaa sopiville tyypeille. Hakutiedote:

https://tivia-jasenyhdistykset.fi/2021/08/16/tule-suomalaisen-ict-toiminnan-kehittajaksi-hae-tivian-hallitukseen/

(Miettikääpä vähitellen myös halukkuutta Pitkyn hallitukseen ensi vuodeksi. Se on hyvä paikka kehittää yhdistystä oikeaan suuntaan.)

TUNI-yhteistyötä

Pitkyllä on ollut ilo jakaa usein stipendejä yliopiston ICT-projektityökurssien parhaille ryhmille. Kurssit valmentavat nuoria osaaviksi ammattilaisiksi ja antavat caseprojektien asiakkaillekin paljon. Organisaationne voi ehdottaa projektia 23.8. asti. Aiheita voi tarjota vuosittain syksyn ja kevään kursseille elo- ja joulukuussa. Lue tarkemmat tiedot https://coursepages2.tuni.fi/comp-se-610/project-proposal/

Lopuksi sisäisestä ATK-kehityksestä

…eli Pitkyn tiedostonhallinnan siirto Dropboxista Google Driveen

Pitkyn tiedostot olivat Dropboxissa noin vuodesta 2010 vuoteen 2010. Vuonna 2010 valittiin Dropbox, koska haluttiin käyttää pääosin ilmaista pilveä tiedostojen saatavuuden varmistamiseksi.

Vaihtoehtoja ei juuri ollut. Googlella oli jo Docs ja Sheets, muttei vielä Driveä.

Dropboxilla oli haasteita: Tilaa per käyttäjä oli ilmaiseksi vain 2 gigaa per käyttäjä ja tiedostojen jakaminen kulutti sitä tilaa.

Levytila siksi täyttyi usein, jos joku tallensi pilveen videoita tai muistikortillisen valokuvia Pitkyn arkistokin haluttiin pilveen ja siksi toiminnanjohtajalla oli Dropboxin maksullinen sadan gigan palvelu, mutta sitä ei voinut jakaa muille. Dropboxin oikeuksien jaossa oli aina oma askareensa. Jos haluttiin tiedostojen yhteiseditointia, ne piti siirtää Google Docsiin/Sheetsiin tai Driveen.

Siksi alettiin jossain vaiheessa pohtia siirtymistä Google Driveen. Sillä poistuisi kaikkea yllämainittua vaivaa. Yksi haaste oli arkisto. Drivessä oli vuonna 2010 tilaa vain 15 Gt per käyttäjä, eli arkiston saisi ilmaistilaan jakamalla sen parille tunnukselle. Ja vuonna 2018 kuultiin, että tarjolla olisi päivitys G Suite for Nonprofitsiin, jossa tilaa olisi 25 Gt. Ei siis huolta!

Hommaan tuli pientä viivettä, kun Google rikkoi välillä softansa. Työasemaclientti Drivestä erotettiin Backup and Sync, mutta kumpikin softa tehtiin vähitellen käyttökelvottomaksi hakemistojen hallitussa jaossa. Heinäkuussa 2021 Google korjasi tilanteen uudella Drive for Desktopilla. Ei se nytkään ole täydellinen, mutta kun samalla selainintegraatio koko ajan kehittyi, siirtyminen tuli mahdolliseksi.

Ettäs tiedätte.

Palaillaan,

Matti Vuori, Pitkyn puheenjohtaja

puheenjohtaja@pitky.fi

———–

Pitkyn tapahtumat löytyvät aina osoitteesta: http://pitky.fi/f/tapahtumat. Haluatko järjestää asiallisen iltapalan? Ks. https://pitky.fi/toiminta/asialliset-iltapalat/. Entä perustaa kerhon, verkoston tms. Pitkyn alle? Ks. https://pitky.fi/toiminta/miten-perustetaan-uusi-kerho-pitkyn-osaksi/

Tarkempia tietoja TIVIAN ja jäsenyhdistysten tapahtumista: https://tivia-jasenyhdistykset.fi/tapahtumat/ Yhä useampi tapahtuma on avoin kaikkien TIVIA:n yhdistysten jäsenille (yleensä merkitty Verkostokortti-logolla) – ja etätapahtumiin on helppo osallistua.

Muista seurata Pitkyn somea https://twitter.com/Pitky_ry (siellä jaamme tärkeitä tai kiinnostavia muidenkin asioita), LinkedIn-ryhmä https://www.linkedin.com/groups/1059177/ on olemassa sinunkin viestejäsi varten.