Kuvituskuva - Kirjekuori Pitkyn postimerkillä

Pitkyn jäsenkirje 11/2022 – Hyvää joulua, heti vuoden alussa saavutettavuutta ja megatrendejä

Hei,

Tämä on aika varmasti vuoden viimeinen jäsenkirjeemme. Hyvää joulua, uutta vuotta ja alkakoon seuraava vuotemme aktiivisissa ja mukavissa merkeissä! Netissä on kaunis joulukorttikin, ks.

https://pitky.fi/2022/12/20/hyvaa-joulua-ja-uutta-vuotta/

Pitkyn uusi hallitus piti jo järjestäytymiskokouksen 14.12.2022, joten se on hyvissä ajoin lyökissä. Kokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi ensi vuodellekin Petri Parkkali (se on Petrille jo kolmas vuosi roolissa). Onnittelut!

Kuten jo tiedätte, Pitkyn hallituksen puheenjohtajana aloittaa “paluumuuttaja” Anu-Maria Laitinen (pj. 2018-2019). Hän postasi meille jo joulutervehdyksen, jossa nostaa saatesanoina ensi vuodelle esille laskennan merkitystä monenlaisissa maailmamme ilmiöissä. Lue juttu: https://pitky.fi/2022/12/20/anu-marian-tervehdys/

 

Sitten logistiikkatiedote: Jos jollain on joskus esim. paperi- tai tavaralähetyksiä Pitkylle, postiosoitteemme muuttuu. Uusi on 1.1.2023 alkaen:

Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys

c/o Anu-Maria Laitinen

Kraatarinraitti 6 A 7

33270  TAMPERE

 

Heti loppiaisen jälkeen on muutama tapahtuma:

Miten saavutettavuus on onnistunut näkövammaisille? Millaisia vaikutuksia digitaalisiin palveluihin on oikeasti ollut saavutettavuusvaatimuksilla ja viime vuosien osaamisen kehittymisellä? Tätä käsitellään Pitkyn ja Näkövammaisten liiton https://nakovammaistenliitto.fi/ kokemuswebinaarissa 11.1.2023 klo 17-19. Ilmainen ja avoin kaikille. Katso detaljit ja ilmoittaudu osoitteessa https://bit.ly/3AXgoK0

Heti seuraavana päivänä 12.1.2022 klo 17 pidämme yhdessä Pirkanmaan ekonomien kanssa Tulevaisuustyöpajan. Sitra julkaisee 12.1.2023 megatrendit vuodelle 2023. Tapahtumassa pohditaan yhteisöllisten menetelmien avulla miten ne megatrendit muokkaavat lähitulevaisuudessa informaatioteknologian toimialaa, liiketoimintaa ja digitalisaatiota – ja muuttavat Pirkanmaatamme. Lue lisää ja ilmoittaudu:

https://bit.ly/tulevaisuusSitra

 

Tampereen yliopiston ja Pitkyn perinteinen Testauspäivä järjestetään taas vuoden 2023 toisella viikolla Hervannassa. Tarkemmat tiedot puuttuvat vielä.

…Ja vähän myöhemmin:

Hyvinvointialueiden (ICT-)haasteista on näillä näkymin tulossa webinaari 18.1.2023.

Projektinhallintapäivä järjestetään Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella kesäkuun puolen välin tienoilla 2023.

 

Muuta akuuttia:

Yliopiston projektityökurssi Software Engineering Project course etsii taas ryhmille projekteja 9.1.2023 mennessä. Ks. https://coursepages2.tuni.fi/comp-se-610/project-proposal/.

Lisäinfoa saa Porasen Timolta timo.poranen@tuni.fi ja Tensulta tero.ahtee@tuni.fi.

Twitterin tilanne kanavana on herättänyt keskustelua. Moni henkilö on siirtänyt aktiviteettinsa sieltä Mastodoniin. TIVIA:lle on tulossa Mastodon-instanssi, joten on mahdollista, että Pitky monien muiden yhteisöjen tapaan alkaa viestiä myös Mastodonissa. Nyt allekirjoittanut on postannut sinne joitakin uutisia, jotka alkavat systeemin käytön laajetessa joka päivä paremmin tavoittaa ihmisiä.

 

Luettavaa:

Tietoteknisestä itsenäisyydestä. Artikkelin vuosipäivitys itsenäisyyspäivänä 2022 https://pitky.fi/2022/12/06/tietoteknisesta-itsenaisyydesta-v-2022/

TIVIA:n suunnalla on monia kiinnostava juttu IT-yritysten kasvututkimuksen raportti, ks.

https://tivia.fi/uutiset/tiedotteet-2/ict-alan-kasvututkimus-2022-on-julkaistu-1707

 

Muistakaahan Pitkyn asialliset iltapalat, jos (koska) teillä on uniikkia esiteltävää tai keskusteltavaa ja haluatte pirkanmaalaista porukkaa käymään. Webinaaritkin tietysti aina kelpaavat https://pitky.fi/toiminta/asialliset-iltapalat/. Ja kaikkea muutakin yhteisöllistä tekemistä kannattaa kehittää. Tapahtumiin ei tarvitse fiksautua.

Terveisin,

 

Matti Vuori, Pitkyn puheenjohtaja vielä pari päivää

Minut tavoittaa vuodenvaihteen jälkeen Pitky-asioissa meiliosoitteessa matti.vuori@pitky.fi ja muissa matti.vuori@mattivuori.net

 

———–

Pitkyn tapahtumat löytyvät aina osoitteesta: http://pitky.fi/f/tapahtumat. Haluatko järjestää asiallisen iltapalan? Ks. https://pitky.fi/toiminta/asialliset-iltapalat/. Entä perustaa kerhon, verkoston tms. Pitkyn alle? Ks. https://pitky.fi/toiminta/miten-perustetaan-uusi-kerho-pitkyn-osaksi/

Tarkempia tietoja TIVIAN ja jäsenyhdistysten tapahtumista: https://tivia.fi/tapahtumat.

Muista seurata (ja jakaa) Pitkyn somea https://twitter.com/Pitky_ry (siellä jaamme tärkeitä tai kiinnostavia muidenkin asioita), LinkedIn-ryhmä https://www.linkedin.com/groups/1059177/  on olemassa sinunkin viestejäsi varten.